June 25, 2010

aku ade plan na lari dri kelantan.
muahaha!
korang takkan jumpe aku kt sane.

June 24, 2010

last outing.bye.

seronokkkkk. XD
im not supposed to tell the date of our outing.
tapi dieorg yg ta patot tahu date tu bace ke en blog aku nie.
heheh..

okey, memula aku ngan bo pergi sekola utk pengesahan some of my uitm document
after that aku teros call raje.
hoping that he already get up from his bed.
yeah!die da bangun.then teros ajak die kuar.
our last minute plan.
selesai segala bendalah kat sekola pergi amek raje then we go to subang ktm utk pick up abg amirul.
after that he told us yg die ponteng kelas.
bagus gile.haha!
sampai sunway teros check movie.
we decided nak tgk Toy Story 3 dgn Karate Kid.
then makan2 mcd.lumbe2 minum air.abg the winner!

Toy Story 3 beshh.lagi2 part buzz lightyear tu speak in spanish.
haha!gile2 gelakk arr...senorita,amigos.haha!
tak leh tahan gelak betol.
dgn Mr. Potato.
OMG!gile gelak terbahak kott!HAHA!
then ade part yg touchie2..
selesai je terus kuar gi beli pop corn and masuk balek tgk citer karate kid.
thanks raje sebab belanje pop corn. ;)
for the first time duduk tgk movie sebelah abg.
rase pelik kot.tak tahu nape.sebab die gelak kuat benda yg ta bape kelakar kot.
hehehe..tapi best ar tgk movie ngan dieorg!
karate kid yg best bile Xiao Dree msuk competition kung fu tuu.aksi2 nye.
pergh...best2..

kemudian kuar sunway kiteorg pergi melawat habib.
die nampak laen kot.
maken ensem lebih dari bapak die.
fuhh.bole laku jadi hero movie.
walaupun muke maken matang tapi still budak2 macam dulu gak.
hehe..

ouh.bo, thanks for everything. ;)
thanks for make our outing menjadi.
walaupun last minute.mekasehh utk raja sekali lagi and abg.
thanks!thanks!thank you so muchh!
esok aku da na gi kelantan daa...bye2.. =)

June 21, 2010

'pakcik'

haha! (gelak tanpa sebab) bosan lahh tahu takk.
i miss 'pakcik' already.
aku dah terpikir na sneaking out pagi2 bute tadii na lepak2.yelaa..after this i hve to wait for my sem holiday for us untuk jumpe rite.kelantan doe.bukan dekat.rase na bakar je.pegy buat U dekat pedalaman apehal.
arghhh...it shouldn't be like this. sebab aku pun bukan 24 hours, or at least 12 hours message-ing or calling him sampai rase bosan bile die tak de.
tapi rase laen laa..
da la time last2 week tak dpt fully contact die.
he so busy like businessman, actor, singer, model, penternak ayam. i hve to make like thousand missed call to make him realize i wanna message-ing with him 24 hours.at least before he go.
last2 aku tanak buad pale die serabot.aku stop buat macam tu and everytime we got chance to talk. i just do stupid joke and talk bout nonsense because i dont wanna talk anything that serious.

so, hey boyy.
what can i say to u is goodluck and take care babe.
think positive okeyy.tabah!kuatkan semangat!be good.
haha!over...


Sincerely,
Qila Lala. =)

June 20, 2010

BBQ nite. 19 June 2010

bangun dari tido semalam aku teros bersiap
shopping2 dekat tesco with bobo,amier ngan ibnu
kiteorang shopping almost 2 hours for our bbq stuff
balek rumah kerja2 maseh diteroskan
buad mashed potatoe and waiting for chicken utk di marinate
duty aku kali nie tak berad sangat berbanding dari our first bbq
tapi time marinate ayam tu
damn!jari aku luke2 terkena tulang ayam and bekas tupperware ayam tu
tapi aku berlagak tough je tak mo tarok plaster walau berdarah

aku okeyy je time na pegi
happy macam biase2
after that mood aku teros tak okey
then yasmin tepon
sukenye aku tapi still mood aku tak okey
sampai dekat tapak bbq tu aku maseh lagi tak okey
tapi bile dah layan2 fyqa,tuan ada,munim,arep,raje ngan dieorang semua tu teros okey la
aku terlupe kejap
seriously aku terlupa.
tapi bile semua dah habes,aku dah balek cuci barang semua
baru aku teringat
"bukan aku sepatutnye marah ke tadi?aku bole lupe?"
eishh..nape la lupe.
then disebabkan aku terpikir je benda tu sampai terbawak dalam tido
aku mimpi member2 office aku maki and kutuk aku
tahu betapa sedih gile aku
but naseb baek tu semua mimpi
kalau memang betul jadi aku tak tahu nak handle macam mane.

bout bbq tu,best kott!
walau api cube maenkan kiteorang but still okey
then at the end of the bbq
mule la ade keje gile budak2 tu
just utk kenangan utk bbq kali nie en.
aku still enjoy
kalau tak, tak la aku sampai bole lupe yang mood aku tak okey
hehe..

June 16, 2010

I can do it.

i was not that really terkilan bout it
the first thing yg aku terkilan tu
remember my previous post.
mama really worried bout it
then she tried untuk pujuk aku
aku paham sangad la sebenarnye
sangad2 paham
aku tak perlukan pun.
dulu memang aku nk sangad.
but then dah maken matangkn
haha!nyampah gile mak nenek nie.matang?
then ape yg aku pikir kalau aku nak sangad
i can do it when i hve my own money
i mean my real money from my salary from my real job
then i will do it.
okeyy.
so mama, u dnt hve to risau2 pasal benda tu.
u just hve to worried bout what u should do with ur the rest child tu hah.
i still can take care of myself.
lagipun i do take care myself sebelum nie
u really dont hve any idea bout what i hve been through before this
just wanna keep it secret.
cume kadang2 di manjekan sangad dgn beberapa orang yang sangad disayangi dalam hidup nie
wahai kamu2.i love korang ouh! =)
tak kire lah sape.
aku sayang korang!

June 14, 2010

tiada rezeki..

memang tak de rezeki aku buat mase nie
2 benda aku terkilan
first tak yah cite la yek
sedihh nak citer
benda yg kedua tu setelah aku se olah2 diberi peluang untuk mengharap dpt tukar U
lastly tak dpt...
kesian en.
sob,sob.. XP

balek dari shah alam
mak aku tanye
kalau aku ade apa2 masalah kt U aku nk buat ape
aku senyap sebab nk pikir ayat yg best punye
mak aku senaraikan masalh2 yg mungkin aku hadapi
kawan, kampus, pelajaran, boyfriend (maybe?haha!), prof
pastu mak aku jwbkn
"lari la yea?"
haha!good idea! =P
aku larik masuk hutan.hehehe...
bagos sgt la tu en.

June 12, 2010

calitan 12 june

today after get up from my bed and mandi dgn sepuasnye
aku teros gi dapor tulun mama buat nasi lemak kunyit..
after that we go to alam sentral,nagoya mahu carik langsir raya
setelah berpuloh minit memasangkan langsir supaya matching
lastly dapat gak la curtain yang santek
selalunye aku bole je layan mak aku shopping bendalah tu
tapi harini adoyai.hormon tak menentu bhai.
tak de kena ngena dgn mood.
tapi..u know rite.girls..

after that pergi giant lak shopping for my U thingy yg selebihnye
then time nak bayar bobo tepon bout kenduri rumah baru tuu
aku tak penah un pikir or make desicion nak pegi tak
aku suke buad last minute desicion
hehe..
lepas giant gi shah alam 2
balek rumah teros siap untuk kenduri

mak aih..gile gelabah nk bersiap
lastly sampai kul 7 lebih
secara jujurnye aku malas nk pergi sebenarnye
i hve 2 reason
first sebab nanti jumpe sedare2 bo ngan family
malasnyerrr..
second thing is pimples betol2 kat idung
segannn!!!
pastu kena perli lak dgn umi bo sebab dtg last2

dear bo,read this
ta nak da dtg rumah die
resign dari kena cuci pinggan mangkuk!

haha!
ijk okeyy. ;P
best la jumpe mereka2 yang mungkin after this da ta dpt jumpe da for 3 years
takkan penah lupe kekorang.
=)

June 11, 2010

aku akan benti kerja
soon...
gonna miss them like hell
their smiles dengan betapa kecoh and bisingnye mereka
i'm so lucky cause i hve a chance untuk kerja ngan dieorang
eventhough the company is not really a good company
they still hve a lot weakness
but the staff
whoah!sangad sangad bestt!
i noe i already talk bout their awesome-ness
haha!
but i wont stop wokeyy.

everything hve settled.
bout tipu menipu tuu.
i was kind of sad actually
cume untuk sedapkan hati aku ckp mcm tu.

June 8, 2010

seriosly aku memang nak kuar dari sini
dari tempat nie
tak sabar2.
aku nak sibukkan diri aku
kalau boleh tak nak lah ingat ape2 yang bole buad pale aku serabot,risau

tak de sape la paham punye.
subjek sastera yea arini.haha!

sebelum ney aku selalunye cume selak gmbr2 lame
best.
ingat balek ape yang aku dah lupe
and kenang balek ape yang aku ingat
aku suke buad macam tu.
sementare ade mase nak imbas
tadi aku terjumpe lak kad2 dari member2 aku
haih..
hidup..
macam-macam.
kadang2 tak larat nak follow
kadang2 terlalu suke sampai leka and lastly masanye telah pon berakhir..
aku pikir la en
ape jadik andaikata famili aku tak jadik pindah bandar yang teramat la dalam ney?
jumpe ke aku ngan budak2 sini
menjadi ke aqilah hari ini?

June 6, 2010

ade sesuatu yang terjadi.
aku sangat tak tahu pada siape aku nak bagitahu.
sebab benda nie tak de sorang pon tahu.
then aku teros cerita dekat kak emma dengan kak aina.
just two of them.
aku ingat tak de sape mendengar, rupenye ade yang aku tak nampak maybe mendengar ape yang aku cerita.
kak emma pelik dengan aku sebab aku langsong tak nampak sedih
"pelik akak.hang langsong tak sedih yeah.."
"nak sedih buat ape pun.sebab qila dah lama pon mengagak benda tu."
buat ape aku nak meraung?

yup.memang aku dah agak sangat.
tak sangke ape yang aku rasa selama nie memang betul.
sebab dari kelakuan die pon dah tahu lahh.
aku nie bukan baru hidup sehari dua.
so buat ape aku nak sedih.and buat ape aku nak malu.
die yang patot sedih and malu.
dah la menipu.tudoh orang menipu lepastu buat muke tak bersalah.

die minta maaf kat aku.
aku cume cakap yang aku dah tahu sebelom ade orang bagitahu aku.
tu jee.
dalam hati aku nie memang aku maafkan die.
tapi aku tak berhasrat nak bagi die tahu yang aku maafkan die.
die tak berhak untuk tahu.
and tak berhak untuk rase lega.
kalau itu tujuan die nak minta maaf.untuk rase lega.
malas pon nak gadoh or carik gadoh.
tapi memang aku happy kot sebab sangkaan aku betol.
HAHA!
normal la tu.
da nama pon qila enn.
kekadang tu macam tak de perasaan.
benda yang menimpa aku patotnya sedih aku happy.
gilerrr...