May 26, 2010

goin to pangkor!

yeah.
about the vacation.
from 15-17 May 2010 with Catalia Creative crew.
i love it so much!!!

mula2 hati ni tak heran langsong nak pergi.
but then bile aku balek dari pangkor tu aku rase macamm...
waa!!!rugi kalu aku tak pergi haritu.
hahah! ;D
kiteorang naek ferry kat lumut.
sampai hotel resort (best!aku stay 2 orang je dengan adda!hehe..)
rest2 dulu then kiteorang start dengan game kiteorg.
maen bola tampar!
memang benci ar sebab aku da bertahun tak maen and aku bukannye jenis bersemangad kesukanan.
bola tampar tu pulak asyik menuju arah aku.
bola terbang depan aku, aku action je la macam na tampar
sampaikan aku dengan kak emma ngan peh digelar bayang2 sebab kehadiran kami dalam team sama seperti tak hadir.macam bayang2 la en.
haha!
after that maen tarekk tali.
opss.before that.team hitam menang dlm bola tampar!
yeayyy!best arr!
maen tarek tali memang gile penadd.kiteorang kalah sebab team kiteorang bukannye team yg sehadd2.so susa la na menang.
then pergi kayak-ing pulak.aku ta join sebab aku ta interested ponn and ta rase excited na pegi.
saket tangan woo kalau follow dieorg.
malam tu ade aktiviti pukat ikan tapi aku tak join just duduk tepi jage barang.
ngantok hang tau takk!

second day.
after breakfast we start our sukaneka.
setiap team plan 2 game.
so everytime game team tu dimaenkan.
team tersebut jadi pa and judges la en.
team aku buat kupas pisang gune mulot and ta bole pegang.
aku,peh with kak emma yang kena pegang pisang tersebot while dieorang kupas pisang gune mulot dieorang.
errr....seram.haha!
slamber la babe!our second game is the easiest la dari yg tadi.
dieorang kena masukkan air laut yg telah di isi dalam botol ke dalam mulot then keluarkan balek air dari mulut tu ke dalam botol lagi 1.
ade yang da nak muntah daa..agak kejam game kami nie.
ngehehe...
enjoy gile siod!
pecahkan telur gune dagu,bawak telor gune sudu dalam mulot dengan kaki di ikat and transfer telor without pegang telor tuu,tiup gula dalam tepong...banyak lagi la!

selesai.kami pergi selam menyelam.(haihh..aku lupe name spesifik benda tuu.)
2 jam setengah pergi then maen banana boat!
best babe!aku pegi sekali je sebab aku benci time nak naek boat tu bile tibe kat tengah laot.
lepastuu rest dalam bilik then we have our bbq sambil mencangkat sotong.(aku tak tahu ejaaan betol cangkat tuu)
bbq, bakar ikan yang kami pukat malam semalam tuu.
kami pukat???
haha!merekaa....then upacara penyampaian hadiah and sedikit ucapan dari big boss.

hari terakhir pergi jalan2 kat pangkor.
then sampai lumut awal so make our new plan nak pergi cameron highland pulakk.
maseng2 muntah turun bukit tuu.
yang berlagak gagah akhirnye lemah longlai gak lastly.
ngeheheh...

begitu la ceritanyee...
but the best thing is disebabkan aku palegn diam sekali lah kat situ,so tiap kali aku bersuare ade sorang nie mesti bagi attention gile2 dan beriyer-iyer kat aku.
hehe..kelakar rasenyeee..
sekarang pon aku kalau buad keje mane nak bercakap.
so bile aku senyap je budak2 operation do that seniman bujang lapokk scene yang director suro p. ramlee cakap tu. "cakappp....!"
haha!i really donno either thay wanna perli aku or just gurau je.
tapi aku tak amek hati ponn.
termasok la gosip2 panass yang kadang2 buat aku jadi tension sampai aku tak nak bersuara langsung dalam 1 hari tu.

apa yang aku tahu aku sayang gilee dengan semua dieorang tu lah!
walaupun kekadang aku rase macam annoying ,prasangka burok (sorry for that.my mind cannot stop from thinking negative bout everything that happened) ,geram or whatever.
and walau aku jarang berbual dengan mereka2 tuu, they still like my family.
I LOVE THEM!
and maybe aku akan kerja kat situ balek oneday just for fun.
betapa berat hati aku neh nak benti keje nanti.
IM GONNA MISS ALL OF YOU! ;DD


3 comments:

Anonymous said...

snorkling? or scuba diving? :o

HANArts said...

mencandat sudah le. haha

ilalicious said...

hah!mekasehh anna.aku mane tahu bahase pelik2 tuh.
haha!
yup!snorkling!
anonymous konon.blah laa..
haha!