May 26, 2010

goin to pangkor!

yeah.
about the vacation.
from 15-17 May 2010 with Catalia Creative crew.
i love it so much!!!

mula2 hati ni tak heran langsong nak pergi.
but then bile aku balek dari pangkor tu aku rase macamm...
waa!!!rugi kalu aku tak pergi haritu.
hahah! ;D
kiteorang naek ferry kat lumut.
sampai hotel resort (best!aku stay 2 orang je dengan adda!hehe..)
rest2 dulu then kiteorang start dengan game kiteorg.
maen bola tampar!
memang benci ar sebab aku da bertahun tak maen and aku bukannye jenis bersemangad kesukanan.
bola tampar tu pulak asyik menuju arah aku.
bola terbang depan aku, aku action je la macam na tampar
sampaikan aku dengan kak emma ngan peh digelar bayang2 sebab kehadiran kami dalam team sama seperti tak hadir.macam bayang2 la en.
haha!
after that maen tarekk tali.
opss.before that.team hitam menang dlm bola tampar!
yeayyy!best arr!
maen tarek tali memang gile penadd.kiteorang kalah sebab team kiteorang bukannye team yg sehadd2.so susa la na menang.
then pergi kayak-ing pulak.aku ta join sebab aku ta interested ponn and ta rase excited na pegi.
saket tangan woo kalau follow dieorg.
malam tu ade aktiviti pukat ikan tapi aku tak join just duduk tepi jage barang.
ngantok hang tau takk!

second day.
after breakfast we start our sukaneka.
setiap team plan 2 game.
so everytime game team tu dimaenkan.
team tersebut jadi pa and judges la en.
team aku buat kupas pisang gune mulot and ta bole pegang.
aku,peh with kak emma yang kena pegang pisang tersebot while dieorang kupas pisang gune mulot dieorang.
errr....seram.haha!
slamber la babe!our second game is the easiest la dari yg tadi.
dieorang kena masukkan air laut yg telah di isi dalam botol ke dalam mulot then keluarkan balek air dari mulut tu ke dalam botol lagi 1.
ade yang da nak muntah daa..agak kejam game kami nie.
ngehehe...
enjoy gile siod!
pecahkan telur gune dagu,bawak telor gune sudu dalam mulot dengan kaki di ikat and transfer telor without pegang telor tuu,tiup gula dalam tepong...banyak lagi la!

selesai.kami pergi selam menyelam.(haihh..aku lupe name spesifik benda tuu.)
2 jam setengah pergi then maen banana boat!
best babe!aku pegi sekali je sebab aku benci time nak naek boat tu bile tibe kat tengah laot.
lepastuu rest dalam bilik then we have our bbq sambil mencangkat sotong.(aku tak tahu ejaaan betol cangkat tuu)
bbq, bakar ikan yang kami pukat malam semalam tuu.
kami pukat???
haha!merekaa....then upacara penyampaian hadiah and sedikit ucapan dari big boss.

hari terakhir pergi jalan2 kat pangkor.
then sampai lumut awal so make our new plan nak pergi cameron highland pulakk.
maseng2 muntah turun bukit tuu.
yang berlagak gagah akhirnye lemah longlai gak lastly.
ngeheheh...

begitu la ceritanyee...
but the best thing is disebabkan aku palegn diam sekali lah kat situ,so tiap kali aku bersuare ade sorang nie mesti bagi attention gile2 dan beriyer-iyer kat aku.
hehe..kelakar rasenyeee..
sekarang pon aku kalau buad keje mane nak bercakap.
so bile aku senyap je budak2 operation do that seniman bujang lapokk scene yang director suro p. ramlee cakap tu. "cakappp....!"
haha!i really donno either thay wanna perli aku or just gurau je.
tapi aku tak amek hati ponn.
termasok la gosip2 panass yang kadang2 buat aku jadi tension sampai aku tak nak bersuara langsung dalam 1 hari tu.

apa yang aku tahu aku sayang gilee dengan semua dieorang tu lah!
walaupun kekadang aku rase macam annoying ,prasangka burok (sorry for that.my mind cannot stop from thinking negative bout everything that happened) ,geram or whatever.
and walau aku jarang berbual dengan mereka2 tuu, they still like my family.
I LOVE THEM!
and maybe aku akan kerja kat situ balek oneday just for fun.
betapa berat hati aku neh nak benti keje nanti.
IM GONNA MISS ALL OF YOU! ;DD


May 23, 2010

da mule rase sayang. ;)

okeyy.begini ceritanyerrr..dulu memang aku ta enjoy sangad keje dekat kedai gambar tuu.sebab yang aku tahu aku akan benti ta lame lagi.so buad ape ponn aku na mesra sangad dengan dieorg.so,aku pikir baek aku diam jee.kalau aku bersuara nanti kate aku gedik lak enn.
tapi lastly,balek dari vacation dekat pulau pangkor haritu dengan company memang aku terase enjoyy gile arr!memang best.dan ini menyebabkan aku sayang pulak nak benti keje.
apatah lagi aku sekarang selalu gak di suro untuk tolong edit2 gambar konvo poli kk.maken galak laa aku enn.

sini aku citer kan cikit crew2 company neyy...

this is kak ain dengan tunang kesayangannye lan.cute sangadd depa neyy.hehe..kak ain ney customer service and lan budak operation.

ini mamat.dulu mat despatch then tukar keje operation.the only one manusia yg aku kenal yg mengire bape kali aku bersuara.die cakap die cume dengar aku bersuara 7 kali jee.muahaha!kelakar. XP

ini kak emma.si kecil molek yang walau kecik tapi ganazz.aku selalu gakk bersekongkol dengan die.keje die menguruskn 'baby' a.k.a. machine print gambar kat kedai.memang complicated so tabik la dengan die.huhue..

ini kak dira.wife kepada manager,abg fahmi.and adek kepada wife boss,kak billa.

ini laa kak billa.orangnyer tegas and berdedikasi la senang citer.susah citer, ta payah citer.hehe..

ini gohtong.real name die tak tahu.budak operation gak tapi die ney take care belah sarawak bersame abgnyerr.first time die tego aku, aku wat dekk je sebab tengah concentrate bace paper.sorry babe.bukan sombong tahu.tapi segan. ;P

ini farid.keje operation.percaye ke tak, die sebaye kott dengan aku.

ini yus.die memang jage gile laa awek die.da macam wife die sendiri daa.ta penah laa aku tgk kapel yg gile macam die dgn awek die tuu.sempoi and selalu becakar.haha!

ni laa awek yus,sharifah atau peh.orangnyer kalau laki tengok memang jatoh hati.shantek la die neyy.pastu pemurah gilee.memang tabik ar dengan die.keje dekat kaunter kedai.na jumpe sila la datang kedai kodak tuu.

hazmier or amir.comel2 je orangnyerr.putih gile and baek.orang selalu ejek die.jahad gile dieorg.ape?salah ke na defend member baru.hoho... =P

this is our big boss!abg fazley.ensem neyhh.kalau ta, ta de la kak billa terpikat en.hehe..

pa'an.operation boy.mulot gile bising tiada tandingan.hahah!jahad aku.die yang selalu ajak orang borak.tapi die selalu cakap. "weh,korang jangan ajak aku borak selama 3 jam bole ta.aku na tido neyy". teseksa aku duk 1 van dengan die haritu.haha!

pak su.memang berpengalaman dengan kerja2 operation menangkap gambr kelas dgn konvo.

kak ina.keje di cafe.kat mane pon aku ta tahu.keje dgn kak dira.

they call him MJ.

ini laa abg fahmi.manager kiteorg.peramah gak orangnyer and die abg kepada peh.

adek nizam.ta suke die neyy.suke carik pasal.nie la muke yg buad rambot aku bau telor.try na kenakan aku dekat facebook but naseb baek asyek ta menjadi jee...alhamdulillahhh..

syamil.antara budak operation yang terawal sekali tegor aku.bak kate yang laen, skandal aku la ney.padahal member je kott.hanye disebabkan aku teman die pegi hantar gambar.teros tumbuh gosip liar.jahad dieorg tuu..

ini sape ta tahu.kerol.yang menjadi penyebab aku kerja dengan catalia neyy.sometime they called him baby.sebab die paleng mude.memang tak dinafikan actually mamaty nie memang cute ponn.cume mase time skola je aku ta suke die.hehe..

ini bulah, abang kepada gohtong.die sangad berusahe untuk buad aku bercakap.ade something yang terjadik actually yang lastly membuatkan aku tak nak bersuara.tapi aku just tersenyum bile tiap kali dia suro aku cakap.

pak tam.suke sangad dengan attitude die.die bukan pak tam yg tue tu yeaa.nickname die je pak tam.real name die tak tahu ape.and hampir2 gak di gosip panaskn dengan die sebab die amek kan nasi utk aku secara tibe2..

abg sham.shomell gile!isteri die un comel.hehe..

adda!orangnyer lantang,suke bertanye,baek,manis and sebaya dengan aku.best member dengan die.
mak su isteri pak su.hehe..

kak aaina yang comel!sporting abess dan comel lahh! ;)

dek'are.pena borak sekali je dengan die so tak tau na cakap ape.hihie..

cemey.die kalau sound memang straight to the point.memang best gile.

adek mubbasyir.alahan seafood.suke lesung pipit die.comel gile!

tu je laa kesahnyer.memang terbaekk laa!ta terase rugi langsong aku keje dekat situ kalau nak dibandingkan keje dengan gaji 800rm yg aku tinggalkan tuu.orangnyerr ponn baek2 walauponn kekadang aku terasa konflik yang aku ta tahu sama ada cume perasaan aku atau memang wujud.
and lagi 1, aku banyak simpan rahsia dieorg nehhh.haha!
ta bole,ta bole.sogok dengan ais krim pon ta jalan laa..hahah..

May 12, 2010

i LOVE this!HAHA!

MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others . Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! A very big flirt!and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless If you repost this in the next 5 mins, you will meet your new love in 8 days.

May 10, 2010

ape kena ntah dgn aku neh.
kejap sehadd kejap kiok.
ada tu tak habes2 suro aku buad draft
utk mohon tukar kampus.
aku okey je,tapi dia sangad beriya..
dapat sambung tu kire besyukor.
memang diikotkn berat hati dgn tempat terletaknya kampus aku tuh.
tapi sabr je la kan.
da nama pun belajar.

then aku kena perli,
"nape tak nak tukar shah alam?tu kalau pergi kelantan sane tu tapi result teruk tak tahu lah.."
aku tanye. eh,nape lak an?
"kalau kat shah alam tu paham laa.kejap2 kuar la.hang out.clubbing..kelantan tu pedalaman."
HAHA!
gile aku tergelakk menggile.
"ape? buat club sendiri ke kt tengah2 hutan tu?karaoke?"
sekali lagi aku gelak.
macam kelakar gile sebab aku berimaginasi sendiri dengan situasi yang tak berapa diberi gambaran tuhh.
hehe..

Dira, u r not pendusta cinta!


terok ke aku? (memang terok punn)
baru sekarang aku terbaca blog Dira and baru now aku tahu yang die da bercerai.
mengikut tafsiran aku dri yang aku bace
itulah dia.. cerai..
Dira yang aku minat sangaddd.

Khaidhirah Abu Zahar atau Dira Abu Zahar.
patut la aku macam kerinduan wajah die yang cute tu.
aku baca semua cmmnt blog die
ramai yg bgi kata semangat tapi ade pule yang mengaku diri jalang pergi kutuk and maki Dira.
terok betol orang tu.
what the hell.
fucking shit.
mulut orang an..
sukar untuk dikatup.

macam orang laen yg mampu buat,
cume kata dorongan and semangat je yang mampu di beri.
hope kak Dira okey and pedulikan je la ape cakap orang.
sebab hanya diri kita yang tahu perkara sebetulnye dan cerita yang sebenarnya.
dan cuma kite yang tahu perasaan kita secara jujurnya.

cnnt wait for kak Dira punya siri, Arjuna. ;)

May 5, 2010

aku dpt UITM Machang,Kelantan.
tak tahu la macam ner keadaan kat sana an.
macam2 cerita dengar pasal U kat sane.
tempuhi je la dgn hati yang tabah..
haha..

tolak tepi cerita tu.
lastly parents aku sebulat suara tak bagi aku ambek lesen.
dah terbatal niat aku na amek lesen kereta dengan motor.
geram memang ta terkire.
dgn rasa ta sehad lagi time tuu.
but then pikir2 balek.
reason merekass memang bole dipakai la.
nanti mcm2 benda na kena pakai duit.
then tibe2 aku dpt tahu,pelajar baru dilarang bawa kenderaan.
okey fine.
aku tak keseorangan.
haha..

aku still dengan akasia fabret aku.
'Adamaya'.
plus lagi satu, 'Puteri Cendana'.
cam menarik citernye walapun aku dpt agak jalan cerita die.
hehe..
yang buat aku tertarik sebab ada Juliana Evans.
comey...