April 25, 2010

i-city!

semalam keluar jejalan dengan family, pergi shah alam.
my old hometown.
gile rindu mase dulu2..
2 hari lepas baru pergi uptown shah alam seksyen 24
abes shopping2 ..
pusing2 dekat rumah lama aku
haih.
rindu sangadd!
tengs dear! ;)

berbalek pada semalam
memula maen bowling dekat alam sentral
best laa..
dengan adek2 aku yang baleng ikot celah kaki
huhue..
bebudak kecik..rilek la ann.
after that perot suda lapar.
pergi melantak.
the food is good.
air nye cawan besau.
perot penoh dengan air jee.

then pergi i-city.
gile ramai arrr!
view die memang santekk!
cantek sangad lah.
na tahu kena pegi sendiri laa.
di sini disertakan bersama gambar2 yang aku tangkap.
huahua..skema ayat.. ;P











April 23, 2010

semakin.

yeah aku semaken besar.
kau semaken besar?semua orang semaken membesar.
semaken membesar, semaken banyak benda yang perlu dilalui.
semaken membesar, semaken terase berubah perangai nie.
secara am memang orang ta perasan.
"sama je aku tengok budak neh.."
berbeza dengan orang yang kenal rapat dengan kita..

semaken membesar, semaken banyak memory yang sweet2.
dan ta kurang juga yang pahitt gile.
semaken banyak usia seseorang,semaken banyak kebosanan yang pernah dirasa.
dan semaken banyak pengalaman yang digali.

semaken sedih hati ini dibuatnya,
semaken benci dengan hidup nie.
sebab kadang2 dunia macam tak adil.
tapi ianya adil tika orang laen tidak menyedarinya.

semaken, semaken dan semakinnn.

tapi biarlahh semua itu semaken banyak dikongsi dengan orang yang kite sayang.
:)

jangan jadi macam aku.
semaken lama,semaken hilang sifat baik aku.

p/s: bo.maggi mamee slrpp perisa ayam ta sedap lahhh!

April 18, 2010

memorable!

semalam seronok sangadd!
for many years i've not been to Genting Highlands .
even many unexpected sebelom pergi sana.
but still enjoy gileee!
we took the Genting Skyway then kitaorang start merepek pasal cable car tu nanti jatoh la.
hehe ..


The first game kitaorg maen Roller Coaster.
biase biase-je.
pastu maen Spinner,Space Shot dengan Corkscrew Roller Coaster
corksrew tu menyakitkn badan gile kott.
lepas tu tibai Flying Dragon.

kak piqa, benda tuu ta extreme mane ponn.
tapi die gile macam orang na pengsan dah lepad habes maen bnde tu.

mase naek Space Shot ta de pulak dia cam tu.
bole sengih lagi ade laa.

paleng kelakar skali la kott.
menspoilkan time untuk aku menjerit bile aku maen Pirate Ship.
all opponents shouting tapi aku tergelak gile2 sorang2.
haha!
ade pulakk sorang minah nie terkam tangan aku then pegang kuat2 sebab ketakutan and menggigil gile.
kawan die kat sebelah pulak tutop mulut die dari jerit ketakutan.
hehe ..
its okeyy la kak.

biase la lemah semangat.

ta tahu na maen ape pastu,
bowling menjadi pilihan.
aku yang paleng ketinggalan.
sad but maen baleng je laa.
just for fun pon kan.
but always depan dari kitaorang bobo la kan.
Big Clap for u! : DD


but the fucking shit that paleng sial lahh is Haunted house.
memang bangang hantu tuu.
i know and realize sesangad semua benda tu tipu jee.
and I do see the face of the 'ghost' before I enter Haunted house.

but I hate gegiler kalau ade tangan kacau2 secara mengejot then ade bunyik 'hantu' menjerit dan nak kejar aku.
arghh!
serious aku maen Space Shot pon tak scream like that
then aku alri meninggalkan partner aku dibelakang.
haha...
sorry wakk.. ;D

our last game is Sungai Rejang Flume Ride.
nape last? sebab nanti kebasahan.
sorry to kak piqa sebab aku dgn bo pakse die maen ..
but then lastly dieorang ta wet mane,
aku dengan bo yang kuyup gile
.
haha ..


kitaorang balek naek Skayway tu gak.
and terpakse duk 1 cable car dengan stu family keling nehh.
aku ta penat mane tapi yang laen mestila keletihan dan memerlukan ketenangan malam kan.
tapi india tuu ta henti2 'speaking keling'.
I da perli kuat2, "bestnye malam nie sunyi!"
family tu senyap sekejap then sambong bebel.
ingat ta paham Malay la kan.
bo said he then heard dieorang cakap Malay.
gile ta kenal erti penadd betol la dieorang tu.
rase cam na terjun pegi cable car blakang ponn ade.


Corkscrew Roller Coaster


Sungai Rejang Flume Ride

Pirate Ship

Genting Skyway

Spinner

Space Shot

Flying Dragon

April 16, 2010

korang ada tengok cerita 'i'm not single'?
slot akasia '
adamaya' is totally same jee jalan ceritanya.
yang different-nye cuma jalan ceritanya dipanjangkn lagi.
tapi aku tak tahu nape aku
gelak gile gile semalam tengok cite tu.
maybe sebab da lama tak gelak kot.
so benda yang
tak kelakar jadi kelakar.
haha..
Lisa Surihani dengan Sein.
uhh..comel sangad mereka berdue itu!

sekarang almost everyday aku datang keje pukol 10pagi then balek paleng lewat pukol 5ptg.
ape ntah na jadi.
sepatotnye this months was
my last months kat company nie.
mengikot perancangan la.
tapi nampaknya aku akan panjangkan lagi
because of some reason.
huhueee..

tomorrow terlalu
banyak benda yang aku risaukan, yang aku kena pikir.
tapi aku tak pening laa.
aku dah biase da menghandle benda2 seumpama dengannye.
haha..biase lah sangadd.
kalau
something bad happen.
aku pon tak tahu ape aku akan buad.
berlagak tenang maybe.
tapi aku tak rase aku dapat tenangkan diri ku.
apa-apa hal,we just wait and see..

April 5, 2010

addicted

totally edit by me! nor'aqilah ! click to view the larger size. ;DD

seperti yang dijanjikn.bergayut di kapal. XP

April 3, 2010

Spoiler Alertsss!but its okey..

last few days aku tengok cerita, 'how i met ur mother', Spoiler Alerts episodes.it was a sitcom and i really enjoy the story so i keep watch it bila tiap kali ade cite tu.its a story about a married couples Marshall Eriksen (Jason Segel) and Lily Aldrin (Alyson Hannigan) with their three friends, Barney Stinson (Neil Patrict Harris), Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) and Ted Mosby (John Radnor) .

Marshall told Ted that Cathy,a girl which Ted think is a perfect girl actually talks too much.sebelum nie Ted didn't realize bout that.tapi bile Marshall bagitau then baru die perasan and die ta bole tahan dgn Cathy.Ted scold Marshall sebab bagitau benda tu,so he told Ted pulak that his wife,Lily loud chewing.Marshall deny it tapi at last bile die flashback memang Lily macam tu and die ta bole tahan dengan wife die.after that Lily pulak cakap keburukan Ted and so on...
Ted always correcting peoples, Robin loves to use word 'literally' incorectly, Marshall singing about whatever he is doing at the moment, or nonsense and Barney speaking in a high-pitched voice, overusing catch phrases, and spacing out when his friends are talking to him.u will laugh if u watch that sitcom. =D

but at last something yang meng-happy-kan happened which i dont wanna story bout it.nanti maken panjang lebar lak an..they celebrates with champagne with each sliding back into their bad habits which they all let go.

and the narrator said, they dont mind about each other bad habits as long they love each other.
uuuu... ;D

April 1, 2010

gambar burokk.

aku bukan na cakap gambar nie burok.nie salah 1 gambar yang aku rase ta cacat dan cela la.cume mate pengantin lelaki tersepet akibat cahaya matahari.ini pun aku yang edit.muke berseri je pengantin lelaki.ngehehe..buang duit gile la.rm600 tu macam hasil kerja orang yang tak dibayar kot.gambar semua macam cibai.ta versatile lansong.macam orang ta berpengalaman punye gambar tau ta.geram giler.album kahwin pon macam album beli kat kedai runcit tu ha.adoii.saket mata.kalau macam ni la an.memang kaya aku kalau jadik photographer.
and ade satu gambar tu pengantin perempuan di suro bergayut kat kapal.adeih2..kelakar jee..ta sempat nak upload.nanti wa upload.

rindu sangadd!

waa...
i thought member aku je yang gile2 then pale cam ape2 je bole create family yang tipu2 punye.
rupe2nye budak2 ofis aku nie pon lebih kurang 2 kali 5.ade family tipu2.mak la.anak la.menantu la.hehe..
tiba2 je terasa rindu giler kat member semua!!!
aunty rozy,alang,kak long,kak ngah.okeyy..aku da ta baperr ingat.hah.tukang kebun ku dan drebar ku!haha!
bengong sungguh.
seriously rindu gile nak sebot gelaran2 tipu tuh.
ermmm...

afraid of this

" Macam mana nak jadi orang baik?Kadang-kadang aku selalu terfikir,memang paksa aku jadi keji.Aku rasa menjadi dewasa satu penyakit kronik,macam virus yang akan terus merembes jika tiada vaksin.Ia selalu mendesak mengubah kita menjadi orang yang tidak peduli. " - alekbittersweet.blogspot.com