March 31, 2010

the sadness

balik dari kampung isnin tu,masa kat R&R.mama bagitahu.
"qila tau an pak long tak boleh ingat apa-apa.die selalu terlupa.jadi setiap kali orang tanya pak long, pak long nak makan apa "alah,makan nasi putih je lah." walhal sebenarnya die nak sangat makan sesuatu.dia nak.tapi dia terlupa. " masa tu walaupun kat tempat awam.air mata keluar je tanpa rasa malu.

baru je 2 minggu yang lepas aku jaga die.dia sehat sebelum aku tinggalkan kampung.selera die kuat.dia tambah sampai 2 pinggan bila makan.tapi,jumaat yang lepas.masa tu baru sejam aku masok kerja.aku diberitahu ada orang nak jumpa aku.aku tengok mama.pelik.mama tak pernah datang kat office,dari riak muka mama aku dah tahu.ada benda yang tak kena.
aku sedih tak dapat tengok pak long untuk kali terakhir.mama pulak bukan setakat sedih.tapi terkilan aku agak.

al-Fatihah kepada pak long, Saim bin Muhd Shukor yang meninggal pada 26/03/10 pukul 9.45 pagi.moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yang soleh.

sedih yang teramat sangat sampai kesejukan kat ofis nie langsung tak melegakan hati.

2 comments:

oh MY said...

Inalillah . Be strong qila .
Semua yang hidup akan mati .
Semoga roh nya rest in peace :)

ilalicious said...

yeah.arwah ta de tinggalkn hutang langsong kat family.alhamdulillah sesangadd.patot la arwah selalu mengeluh saket sangad macam org na mati.tapi then mesti kena marah dengan kitaorg.and arwah sempat minta maaf ampun kat nenek.pilu gile bile dengar nenek becerita.