January 13, 2010

kisah kerja.

semalam kecot gak kot.
aku masok CC bahlul tu agak takot2 gak la.
like usually bos aku tengah kusyuk maen game nazi die yang ntah ape2 ntah tu.
then aku tego.
"bos,nak cakap sikit." wah!dengan muke ber seri2 bos aku tanye ape die?
"saya nak benti keje." muke die teros brubah!
"kenape nak benti?" muke die bengkek. "bapak saye suro keje dekat2 je."
"okeh.its up to u." muke sedih gile bos aku.aku tros tarok kunci CC kat depan die.
haha!lega doe!
nak tau citer betol ta?
act gaji aku lagi tinggi sikit dari member2 aku yang laen tapi die orang pikir gaji aku same dengan dieorang.
kirenye aku supposed jadi ketua la kat situ.

itu malam semalam.
pagi tu aku dapat calling dari Klinik Pakar Pergigian Dr.Lina kat Bukit Jelutong.
aku dapat keje kat situ.
gaji masyuk bhai.
aku pon keje la kat situ sehari.
oke gak keje situ.
patient datang kalu ade appointment je.
best la kat situ walaupun bosan sikit.
balek tu mak aku cakap susa la,kesian kat adek2 la.
last2 aku tak jadi lak keje kat situ.
aku un pikir gak.
aku belom ilang penat lagi keje kat CC tu.
then tetibe nak keje kat Klinik tu full time lak.
tak bole jadi..
nak dijadikan cerita.
2 hari sebelom tu aku dapat calling dari Kedai Gambar Fasa 2 tu.
die nak amek aku keje kat situ.
2 hari yang lepas bhai.
tak tau ade lagi tak keje tu.
hopefully ade la.
pastu mak aku suro interview lagi kat 1 company nie.
nanti la kot aku call.
sebab sebelom nie aku da call.
aku patot interview semalam.
tapi sebab aku dapat keje kat klinik tu,tu tros ta pegi.
aku suro rakan seperjuangan ku yang keje kat cc tu yang pegi.
haha!mesti bengkek gegile ar bekas bos aku tu nanti!
sumer staff die nak blah.

p/s; sorry sesangat kat sesape yang rase aku nie nyusahkan.

1 comment:

bobo said...

haha. sengal pnye bos. tak abes2 men game tuh. haih.
sian membe yg lain gaji ta same ngan qila. adoi. kedekut sungguh bos.-_-
best lar dy an da benti dri keje kt citu. haha. teros lega. XP
sape suro dy layan staff dy cmtu. kn sume da nk bla.kompom bengkek. XP