December 22, 2010

desicion between life or..

after a few second i made a desicion. i will do it !!!

do what? pikir, pikir...

run from house? nope. bake a cheese cake? yummyy.. but nope. bawak lari abah's car? haha.. funny. nope.

do a slowmotion video. a remix song by caprice, Wedding Dress.
one of my favorite song. yeayyy!

the truth is actually aku tension and i have nothing to do. so untuk mengisi mase yang ta pernah terisi dengan perkare yg bagus2, aku pun buad la video neyy. it just a simple video. tapii..
Seronok buadnye! ;)

this is the link. hve fun with it! =)

December 19, 2010

a few days ago, i met many people in this one place and havin some conversation with them. most of them is a wife and also a mum. we're just knowin each other in one day and some of them which i dont even know their full name told me from a story to another story and i got many information from them. as a people that love to hear story, they describing me as a good listener. thank u very much. ;) kembang sebentar. hahaha...

i reach to my house in 4.40pm tadi. tomorrow i hve to go to hospital. mesti balek malam. haihh.. and the day after tomorrow, another things to do and again i'll back home late. penad, penad.. as long as i didnt goin back to my college, better u use me as many as u want.

December 15, 2010

confession of a kasot-holic.

i just thinkin bout to invite bobo like usual to accompany me to shopping my stuff. he is my 'girlfriend'. i dont have anyone else to invite and i feel comfortable to shop with him. he knows my favorite so it so easy for me when i confuse to buy something. then suddenly he texting me to men-free-kan my day because he ask me for a date. what a pleasure.. :)

so, today while waitin bobo to finish his class, i ask him to drop me at giant shah alam because i have to buy something. sejam je pun kena tunggu. ape ada hal. bo habes class je, teros we make our move to sunway. na pegi tempat laen jaoh sangat. i just have only like 6 hours to lunch, shoppin and movies. memang ta cukop. biasenye kalau da pegi sunway mesti tengok movie punye. so tolak 2 hours, i only have 4 hours. we go on wednesday and wednesday is like a movie day to everyone, kena beratur panjang tolak dalam setengah jam campur na pikir movie pukul bape na tgk lagi. dari sini ke sana, dan kesana kesini kesinun da tolak half hour. makan a big burger and havin conversation at the same time tolak lagi an hour. 2 hours for shopping. duhh... ta cukopp... ikotkan hati memang balek malam. tapi da kena 'bom atom' awal2 pagi tadi so kena la balek awal sikit. haha.. ;D

anyway harini seronok. we watched Narnia. i spend about 350 today. a pair of sandal for my new sem. a bag, a new shirt. hah! i love my new sandal. thanks to bobo gak sebab pilihkan. anyone who knows me very well will know how my reaction when i set my foot in a shoes store. even when i saw it while makin a window shoppin. even when people walk in front of me. GILE in a short word. now i cannot wait for my dinner because i wanna buy a new high heels. in a year i have like 2 dinner. ta temasuk lagi bile my addiction to buy a new shoes gettin worse when i see a pair of shoes that sting my eyes. haha! new word. ngee~

ouh bo, thank you so much for everything. it means a lot for me. because when i get a chance to out from my house and spend my time with people that i rarely meet and love, its like im release something that really heavy. uhu.. arigato'!

December 12, 2010

city full of memories.

i just doin some research bout Bandar Puncak Alam. Research? haha.. macam poyo ayat. actually its not a research, tapi more to searching-benda-tak-penting-sebab-dah-bosan. hah, itu lebih tepat.

Orang-orang dalam Selangor still didnt know bout Bandar Puncak Alam neyy. First time when they heard the name of Puncak Alam they will repeat it by saying, "Shah Alam?" dengan nada agak confident. Shah Alam laen dengan Puncak Alam walaupun dalam Puncak Alam ade Shah Alam 2. Haha.. gerenti pening. Puncak Alam ada Fasa 1,2,3,4,5 dan Shah alam 2. Sampai fasa 5 ke? Hehehe..aku sendiri kurang pasti. Kat sini bemacam jenis rumah ade dan bermacam colour boleh dilihat. Orang kata yang duduk kat p.a. nie kaye2? duhh... mane ade la kot. same je macam tempat laen. Orang takot na duduk sini sebab katanye susah laa, tu la, nie laa.. Dengar ini cerita.

Aku pindah kat puncak alam mase darjah 5. Masa pindah tu memang clear gilee sebab kawasan aku pindah tu kawasan baru. And im the first one yang pindah kat situ. Memang seram pon ade gak laa. Pokok pon baru na belajar idop kat tanah tu. Dulu memang susa sikit sebab kemudahan ta banyak sangad. Kedai pon sikit je. Sekola menengah kat sini mula dibuka mase aku masuk tingkatan 1. Kire im the first batch laa. Bangge gile la wehh. Sikit demi sedikit orang berpindah masuk kat kawasan aku tu. Mule2 public bus memang ade masuk kat puncak alam. tapi pastu tetiba da ta masok da. kedai maken lame maken banyak. lot tanah yang kosong dibangunkan food court. memang best duk sini. First ta crowded sangad. Jalan pon ta merbahaye sangad sebab orang ta ramai lagi. Cakap pasal jalan raya, jalan pon dari daif ade dua line and ta ade divider jalan, teros dibuat divider. Dibuat round-the-board. Ade air pancut lak tuu.. Bila tibe malam ade lampu dekat air pancut tu menambahkn ciri-ciri dramatis. ngehehe.. Surau maken banyak di bina. Dewan mula diwujudkan...

Mase tu aku baru habes first sem and na balek untuk cuti sem. Masok je Puncak Alam aku nampak Mcdonald baru dibuka. Econsave pon da ade daa.. Dengar citer bandar sebelah jap lagi na ade Secret Recipe pulak. Uptown pon ade walaupun ta hebat macam uptown yang laen2. Bas pon selalu masok sebab kat puncak alam ade uitm. Kire untuk kesenangan student2 kat sane laa. And sekarang baru la ramai tehegeh na carik rumah kat sini. Kesian kat student la sebab sewa pon bukan maen mahal sekarang. sape kate student banyak duit? ptptn tuu buat taik gigi je laa.. banyak benda na beli gune duit ptptn tu.

Ade hikmah aku pindah sini. Dulu stay shah alam. Memang dekat sangad kan dengan tempat2 untuk melepak, membuang mase. Na buat jahad pon, banyak godaannye dan petik jari je lah kalu na buad tuh. Stay puncak alam mule2 ta ade bas. Kalu ade pon bukan aku reti nek public bus neh. So peluang na membuang mase dengan melepak memang kurang sangad. Duduk sini memang jadi budak baek lah. Na kuar, dengan famili jee.. Baek kan. Tapi sekarang da besar ta payah citer la.. Kalu ade bf baru kat internet mase tu, famili ta yah risau anak lari ngan bf. Bf pon ta larat dan ta sanggup na daki naek puncak alam neyy. Kalu ade yang sanggup pon mesti sesat. Kalu anak na lari rumah, lari la kau dari rumah tanpa henti 14 km kalu na kuar dari puncak alam neh. muahaha...

Itu je la pasal bandar yang banyak gile kenangan kat aku ney. Sini la aku kenal apa itu pahit,manis. Apa itu kawan. Rasenye jatoh motor macam maner. Pegi beraya ramai2 keliling puncak alam. Jadik nakal. Kenal bermacam orang. Bezakan kawan dan bukan kawan. My first job. Jumpe Adam! hahaha... ;DD

Puncak alam always in my heart. ;)

December 10, 2010

The sadness because of 'the knights'.

my fever gettin bad yesterday and harini maken okey laa... okey ke? ntah la.
sedare datang rumah semalam then teros jenguk aku kat bilik. Dia rase suhu badan aku, aku terjage and teros die cakap, "Merahnye mukeeee." tekejot aku. Dgn tangan die yang sejuk tu kat leher aku. Da le ngah tido time tu. First time orang cakap muke aku merah sebab demam.
So, yesterday my cousin came to take my nenek and atuk. I guess they was on their way now to Batu Pahat. Nenek will come again next week for another appointment with her doctor.

My result.... okey laa. Kesat memang ta penah puas hati dgn aku kann. Pasal Kesatria tu laa pointer aku ta bape na best di dengar. ceth. At least i dont have to repeat any paper. especially account. woottt! wooottt!

Next sem gerenti ta best. i dont have my beloved friend, Linda anymore. she failed. and almost half from my last sem classes want to quit their courses. they said they cant take it anymore because of their result. better sekarang kan before terlambat. and atie, she have one paper to repeat. so, most probabaly we wont be able to be in a same classes. Maybe 3 atau 4 kelas je in a week. Bosannnn.... Well. Everything that happened have their own reason. I guess i just have to do my best for my next sem and try not to think too much about makin new friends. sem 2 la kot. maken susaa.

December 8, 2010

semalam aku da janji ngan adek aku na joging. (kononnyaa..) lepas suboh, terangkan mata sikit teros capai sport shoes dgn stokin and teros jalan sampai kuar peloh. tapi pagi tadi maseng2 bangon lambat. my two little princess tido dgn nenek kat bawah. so, malas na turun and kejotkan dieorg. pagi tadi bangun2 tetibe tekak aku rase semacam.
mandi2, gi bekpes roti cicah kari ayam dengan mama ngan nenek. lepas tu masak. tengah goreng ayam pale tetibe rase macam puase dulu tu. macam na pitam. duduk la kejap then sambung balek. mama da siap da ngan sup sayo campur, tinggal aku sorang maseh menggagahkan diri na goreng ayam demi untuk bagi famili makan. HAHA.. poyo la giler. ta tahan cepat2 aku bagi sudip kat mak aku bagitau aku ta tahan gile. aku teros naek atas and tidoo. perghh.. nikmat tapi still susa gile na lelap mata sebab rase sejuk yang teramat sangad. walaupun air-cond mahupun kipas langsung ta dipasang and badan ku tgh berselimut mase tuu. macam kritikal gile je.

bila da macam tu tetiba aku teringat nenek citer...

mase aku baby dulu nenek aku yang jage aku sampai aku bape bulan entah. after that mak aku bawak aku peggi duk kat shah alam. mase tu lah tetiba aku dapat saket asma. dah bermacam tempat dan bemacam cara mak aku anta aku untuk pegi berurut. nenek cakap, asma aku terok gak laa. yelaa.. baby lagi kan mase tu.
tapi skang da besau da. penyakit susa and jarang la dapat. kalu time sekola dulu, memang bosan la member2 tengok muke aku sebab aku asyik datang sekola jee. akhir taun, lepas exam final pun muke ni gak yang gi sekola. tapi kalau mase sekola agame dulu memang aku jahad. mase darjah 5 aku da start kena pegi koko. aku punye la ta suke pegi skola agame sebab aku ta suke ngan ustazah aku tu. alasan aku bile ta datang itu la die. ade aktiviti la, ade koko laa. memacam.. bile ustazah mengajar, aku yang duduk baris depan sekali. depan maksud aku depan papan itam. (mase tu tak ade lagi papan putih macam skang.) dengan selambe badak aku bukak buku conteng aku dan menconteng ape je yang ade kat pale aku. kalau kena tego aku taruk buku conteng tu bawah buku teks and teros menconteng. kuang ajaq punye student mase dulu. hahaha... bile akhir taun na amek result, kaki ketaq takut ustazah complain. tapi tak ade pa pe pon..

gile melalut. oke2.. skang tekak aku still saket. demam da ta de sebab da telan panadol due bijik. ta kebah demam memang terok arr.. now na turun and ratah ayam goreng. terliur tak. hehe..


December 6, 2010

penad seharian keluar. and now is time for me to update my blog! because something happened todayy..

fuckin tired. i hve to spend this whole day dekat hospital. from 10am to 6pm. after that we hve to go to Giant shah alam because we hve to buy something at pharmacy. so, alang-alang my mum hve mentioned bout this spectacles which make me interested to buy it. after we go to the pharmacy, pegi kedai cermin mate. the seller boy is chinese. he friendly and always hve something to tell and ask. and he good in giving opinions. i dont really know how to choose a good spec. then he ask something from me and walahhh.. a good idea come out from his mouth. after a few minutes nenek call, she want to go pray. so, mama left me alone while waitin for my eyes to relax before we check for my power because im wearin my contact lens before that. the chinese guy asking me, "then u didnt follow ur mum pegi sembahyang ke?" then i was like. "aaa......nope." "ouh, tak yeh?" i just smile to him. HAHAHAHA.... kalau explain panjang lebar lakk. ta pasal-pasal bukak kelas agame kat situ. then we chat and he saw my ring. makin his own conclusion that the ring is from my bf. HUH? lol. haha... i just deny it and continue our chat. and he was like, "senyap-senyap je.. shh.. bukan ur bf tau pun." and i continue with sayin, "alah, bf je pun." huhuee.. what a gud time i hve even its only a stupid joke or anything-lah.

okey, mate da mule ngantuk. better i go to my bed know. chau chin chauuu...

December 5, 2010

Yesterday me and my mum away to Batu Pahat and the rest of my family to Perlis. Tapii sekarang da ada kat puncak balek da.. The plan is 4 days in Johor. And aku daa pikir, "tengok movie pon best gak neh. maybe HP again or Narnia or maybe both of them." Pastu tetibe dengar mama cakap dgn nenek, "kalau macam tu esok pas subuh teros balek kl laa." teetttt...

Now I have a new brand 'drug'. Play Chocolatier 2-Secret Ingredients. Hahaha.. Tidur pun agak ta lena maen benda tuu sebab memikirkan kilang2 yang da bertapak dekat overseas. BAHANA game. Macam tu lah jadinyee.. Makan tak basah, mandi tak lena, tidur tak kenyang.

I love with my status and my condition now. I have time for myself. ;) including being a cook, house cleaner or in short, 'MAID'. =.='

Talkin bout condition. to M.K.F. if u still followin my blog. I am sorry for not reply ur message , not answering ur callin. I dont want to give u any reason yang tak honest. Yup memang semua tu dilakukan secara sengaja. I know if I reply ur msg and answer ur call mesti la u will askin me kenape dan kenape rite? I dont want to fool u and give any stupid reason. u r really a nice guy but sorry because i cannot continue with the plan-'knowin each other more close'. I just dont really like it. Sorry for not being a good friend. We still friend and I dont bother if u msg me but not at all times okeyy. Its okey for me before this but not nowadays.

Have a friend in cyber world is soo not me. I said, "U dont know me." u will reply, "I can accept u no matter who u r" Hahahaha... LOL. Please dont said that before u know me. U dont even see me in a real life. I am evil, annoying. I prefer to have a friend that know me in a real life. Fb is only friends in Fb and I dont think it will be more than that. Ouh, btw this is not for u tau M.K.F. Its for anyone else.

November 21, 2010

Takoyaki and childhood friend

yesterday is really a good day. ;DD
I went out with my family. Memula we go to JJ kat Klang sebab nak carik a new coat for abah. After that, I thought abah na bawa kiteorang balik tapi rupanya nak pergi Plaza Masalam dekat Shah Alam. Nak cari beg pulak. Memang bosan la bila lama-lama sangat kat kedai beg tu je. Mama, my two little sister and I make desicion na bawak haluan sendiri. Tinggal abah dengan Ain je. Abah beriya nak belikan baju untuk Ain so we just left both of them. Then tetiba perut laparrr... and we saw Takoyaki Restaurant. Is it restaurant? Not really sure lah sebab dia macam gerai kat dalam Plaza Masalam tu and ade dalam 2, 3 meja. We decided to try makanan kat situ. And the food was emmm.... sedap! mahu makan lagii! we take set, so semua jenis makanan dekat takoyaki tu aku try. Dalam sejam macam tu abah datang and abah tegur tauke restaurant. Member kolej rupanya. ngee~ kebetulan lak.

actually not only that yang aku nak cerita. It have been dalam 7 years aku ta jumpa kawan sepermainan aku mase kecik and tetiba aku jumpe die semalam. Agak terkejut sebab muka dia laen gile. Mama pon hampir tak cam. Tak sangka wish aku comes true semalam. Everytime I come to my old hometown I always wanna see him, tapi tak de rezeki. Lastly dapat jumpe but we have no chance untuk bertegur sebab die sendiri malu-malu kucing dengan parents aku. hahaha...

p/s; still remember things yang dia takut. ;P

November 17, 2010

Wedding Dress by Caprice lyrics

Ku mencari jalan untuk mendekatimu
Kau lah ilham di setiap melodi dan laguku
Kau lah nadaku
Setiap rentak-rentak ku
Ku ingin selalu bersamamu
Ouhh…
Kau, kaulah gadis idamanku
Kau selalu menatapi wajahku
Siang dan malam, fikiranku melayang
Tertanya-tanya bilakah kau milikku

Chorus
Sayang..
Kau begitu sempurna bagi ku
Tapi jangan kau melupakan asal diri ku
Walau diriku selalu berjauhan dari mu
Tapi janganlah sekali engkau lukakan hatiku
See you in the wedding dress
Ouh see you in the wedding dress
Ouhh..
Wedding dress
Oh noo..

Okey yaa understand
You got this other man
He said he’s special
And me alone am just a friend
Im not perfect, but you know in deep down im worth it
For the day we meet we work it
Shawty you know im perfect
I know im busy but shawty I make time
I can take u to the market and ….
I got love and I been from Damansara
You and I got worry much
I wont play that they said drama

Chorus



p/s; this song is not a new song by caprice but i really love it. so, why dont you try hear it. I write back the lyrics by myself because im trying to search for it tapi tak ade. and btw, I still waiting for his single 'Take You to Mars'. oww, I love all his song! ♥♥♥

I was wondering..

oww God. I was wondering, aku nie kejam ke?
I always do this. When someone trying to know me more close, aku akan start jarang mesej and i don't even pick up their phone calls. I already told them, once they got my number I'll rarely treat them. Bukan sebab ade ramai lagi yang aku nak layan. Hell no! Memang aku macam nie. But surely it will be different if that person is really my friend. Not the one that I know from fb. I dont even want to give them my phone number, but u know right. They will said sombong lah, bajet lah. Can u just please understand me. Kalau aku bagi number tapi aku tak layan korang nanti korang bising. I have my own reasons. I will forget everything when I'm with my family. I love to spend time with myself. Yes, I love when I got new friends but u must know. Hear this my dear friend, be my friend for 2,3 months then baru mintak number okey. Pastu kalau serasi baru mintak kapel mkayh. I'm single now. Almost a year daa.. Hahahaha... Buad iklan sekejap. Okey, back to my objective. Aku tak hot pun lah. So, for what reason aku nak bajet hot. I just realize that maybe I am being cruel after I know this boy. I respect him because he's not like the others yang pernah aku kenal. Even we're just know each other ta sampai sebulan. But before that, we're friend in myspace. Lepas tu ta contact then kenal balik kat fb.

okey la, okey la. da terlalu panjang karangan neyy. so, only that yang aku na tulis. ;) i am still wondering. aku cruel? tak? maybe?

November 13, 2010

with a smile in our face but then..

Here I am sitting on my desk, online my fb and stalking all my friends blogger. That is what blog for right? to be stalker by people. hahaha... ;P

I just finished my final paper last Thursday. I make up my mind to not joining my friends for the river bath. But Atie buad muke kesian die and try to butter up me and Linda. And lastly her mission is succesful. We rented two viva and out from our room at 1.00 pm. We just finished our paper at 12 and know we go to a river? hahaha.. Tapi something yang agak merosakkan mood terjadi. We walk together with a smile in our face but then..
" 1, 2, 3 orang tu. Mari sini." mak guard panggil daa..
three of us got 'surat cinta' by pak guard yang jaga pagar belakang. then baru perasan, they already put the camera on the back fence so students, better watch out because u will get 'love letter' by them when u walk on the back fence of our college. anyway, we still hve fun. the river is soo gorgeous. and then we take our lunch kat ts, definitely not time square. cannot remember what it is. makan ayam maduu. my favorite. i hope we will still have the same moment like that. love you all!

November 5, 2010



I just finished watched Deep Impact. And before that movie, I watched Armageddon. The day before that, I watched The Day After Tomorrow and Independence Day. Can u see how fuckin deeper my bored feeling rite now?
aaaa! bole giler di sini. sabar qila. sabarrr.... lagi seminggu then u can rest and watch television 24 hours.
At the same time I am in dilemma. Should I follow my friends bermandi manda di sungaiii and having a barbecue or just save my money for a new spectacles or maybe for car licence. This outing can be our last outing because most of them probably will not further their next sem because of some problems. Repeat more than one subject, low in CGPA, cannot follow the subject and many else. And.. I can be one of them.

I cant wait to go home! I miss Didi and Aisya. ='(


November 2, 2010

time aku ngah na exam buad aku saket hati en. carik gadoo. a!!! da tekongkong tu da la. ta payah la nak pertikaikan ape yang aku buad. nak carii gado lak dengan aku. siall la kau. ta menyabarnyerr! i know what im doin and im not as stupid as u thought la budu. senyap la pulak en.

October 29, 2010

i just finished my BEL test and now i have to worry about acc. aa!!! add math dengan chemist is more easier than account tau ta! (da lepas spm bole le ckp en.) my carry mark is not good..or i can say, BAD.

semalam aku kind of satisfied because finally i can brain wash my friend about her boyfriends that really suck. suicide konon. if i was her, i will dump him. hello... bukan sorang je laki kat dunia neyy. and girlsss, one thing that u should know. we can live without guys okey. but if u meet a really nice guy and u like him, please dont let him go. besar lemungkinan, u wont meet someone like him anymore. orr..maybe u will meet someone like him or more better than him but.. he maybe not for you. gentleman, sweet, kind, non-smoker.haha! itu yang penting. ekonomi maken jatoo..remember that. ;P

i will help people that ask for my help. salah ke tu? if it is more than i can help, i will said sorry. and kalau yang lebih2 tu, paham2 je la and i know what i want to do with people like them.

p/s; reallyexcited now! ;DD

October 26, 2010

October 24, 2010

October 19, 2010

shahir? seriously?

after having some conversation with bunkface, have a chance to meet shahir face to face, i wondering who will i meet after this.
today bobo, my classmate, linda and i hang out in sunway pyramid. we watch 'the other guy' movie and search for my friends birthday present. Birtday Atie. Sian die aku ta wish langsung. Saje na wat surprise. After that we really dunno where we want to satisfied our stomach. then after a few minutes we decided to go to burger king which bobo's idea. i already think bout that place tapi bile ingat balik hargenye.walamakk..selagi tak di sebut sape2 ta mo la kuarkn idea dulu untuk makan kat sane.
then while bobo and i thinking about what we want to eat after we arrived at BK, linda asking me, "shahir ke tu?"
i look at the table that she ask me to see.
YES!that was him!
seriously i dunno why i'm so excited and i dont want to loose him from my sight.
bahkan terlebih excited dari linda. but i hve to cover myself. bobo already jealous when we non-stop talking about shahir. at the same time shahir was eating with daus af8. we decided want to take a photo after they finished their burger.
shahir answered for a call and tinggal daus kat situ so i stop daus from walk away with saying "assalamualaikum, daus kan nie and tu shahir. "
dont u think its funny? HAHA! then i take a photo with daus. daus tanye na tangkap gmbr dgn shahir ke? kalu na kejar laa. then i was like, "na ke?"
then linda and i left bobo for a while because we left our stuff kat meja makan time tu and we walking with daus. he's really a nice guy and he treat us like his friend and i really appriciate that because NOT everyone that become famous will be like him. u know what i mean rite.
anyway, now i have a new 'bf'. it's DAUS.
HAHA! gile perasan minah nie.
ouh. before i forgot to tell, all the af8 students ade kat sunway pyramid gak time tu. dieorg pakat tengok movie sesamer. see, betol en daus baek. kalu org laen, lantak kau la kat situ. wat pe nak bagi tau.

October 16, 2010

heyyy!i'm back to write what i'm doin.
for study week, i was goin back home.saje menggatal.i'm supposed stayed at dorm, study, study and study till my head going crazy.
okey.today i was goin to Alam Sentral and guess what.
BUNKFACE was there!!!
yeah.i already meet them kat MTV aritu.tapi kali nie dekat gilerr!dapat borak and bual lak tu.i ask them to autograph my purse and mtv ticket.so 3 of them was like, are u sure? and unfortunately, ta sempat jumpe shahir sebab sebok maen bowling time tu.malas na beratur panjang2. time bunkface tu dapat giliran yang second.sebab tu best.hihie..

about last week. my faculty having a dinner. so all my friends outing to ipoh and overnite at lumut because they want to shopping for their dinner stuff like dress, highheels. i was really have a good time. i enjoyed it. yeah, byk benda jadik. but its really memory yang ta leh tukar ganti. i wondering if we can make it again. but absolutely without overnite kat mane2. ;P

October 8, 2010

argh..ngantok la kot..
Tomorrow i hve test for my kesatria. Kawad and lari 2km. Damnn..rase mcm nk buad2 pengsan jee.. 'mereka' suke sgt susakn student.grrr...
After 4 hours kesatria class, in 1.30pm insyallah aku dgn class mates jalan2 and shopping their dress for our dinner. Wondering who will be the prom queen or there will never hve a prom queen for our faculty for this sem.
Seriously la ngantok mcm na tdo je. Da la kul 6pm neh.
=.='

September 25, 2010

i'm back to the situation where i feel down, ta de semangad utk ape-ape walau mkn skali pun, thinking bout to stop with my course and try with another course. I started to cry again. Like before, i didnt share it with anyone. I tried to told 'them' but they didnt understand what was in my heart because it is hard for me to explain.

September 21, 2010

stalker!

read people blog without leave any cmmnts, open others facebook and read every sentence on their wall.
people call it as stalk.i like to stalking.so they called me stalker.
I didnt call it stalk. Actually it is more to care. Caring. The sound is far away more gud than stalking.rite?
Okey.actually one of my friend, i dunno even she deleted her blog or she hide it. So i dnt hve any chance to find out about her life. Anymore. Is she gud or not, is there any miserable, is she in trouble, any happiest thing she through so i can smile for her.
Emm.
No more stalking xtvt aite.

September 17, 2010

lusa da blik.a!!!na duk umah!
Aku rindu gle na keje.ada duit.na beli pa pe ta yah risau duit dlm bank abes.seriously benci gle.
Org slalu ckp.duit bole dicari.so bole ta kalu aku na keje.hehe..
Tpi 1 bnd la untung kalu ta keje.time raye dpt duit raye.kalu keje, time raye kena kasi duit raye.hahahaha..

September 13, 2010

Sumayyah.

When she still a baby..

She soo cute rite?! I already miss her..
raya aku taun nie memang ta meng-happy-kan langsung.first nite raya je something had happened.
what the hell is 'they' thinking about hah?
please-la jangan terlalu kuno la pemikiran. otak jangan sempit. u want to be happy, do it by urself. jangan na libatkan orang laen. 'u' supposed to be happy and not suffering people life.
not just only 'u'. but u and u.
please stay away from us if u really feels like we make something annoying like laugh together, very close, sharing the happiness together, cry together or anything else that make u sick.
people are not perfect. and u have to realize that by urself.
if u hve a scroll of dip or degree but u dont hve the humiliation, u r such a bush.
if u hve money but u think its not enough, u r such a pak pandir.
if u laugh or smile for someone else sadness, well u should think it by urself.
u r not stupid arent u?

dont u think that it is so weird? we still accept someone like u.
or u think that we r too stupid to realize ur bush and pak pandir mind.

we are strong.soo strong, more than u think.

ingat ni.
kita datang bukan dari langit. kite dilahirkan dgn kaseh. bukan dicampak atau dibuang.
kita diberi makan, makanan dibeli dgn duit mak bapak. bukan makan makanan sisa oleh mak bapak.
kita diajar berakhlak bukan jadik hantu.
so, datang dan pernah menumpang kaseh, bergelak bersama, belajar bermacam perkara, jangan la lupa diri.

September 11, 2010

September 10, 2010

My first day eid is not really fun and i am not enjoyed it because i hve to be photographer!hehe..just kiddin. Maybe it is not as good as past year eid but it still okey. For this year eid, we hve 'new comer' in our family. This baby is my cousin son and the baby named is Muhd Adam Shamin with 2.3 kg of weight.
Remember Sumayyah? Last time i saw her, she still a baby but now she already hve tooth. But only two-la. Shes really cute! Still learning how to walk by herself without anyone help her.

Enough with my relatives. Someone still not contact me and im waiting her.

Oh yeah, a nite before eid mama and me goin to parit raja for shopping then with my own eyes i saw a group of men play with bunga api and mercun, and one of their mercun meluru straigt away to this man.if he step 2 step to back, mybe he will not get celebrate raya at his own house or kampung.scary ouh.

September 8, 2010

this is my second post i using my phone. I was so lazy to open my lappy now. I just reading some blog and this one blog hve mentioned about how much she is wanna kill this people. Then i was like..wow..we hve a same feeling-la babe.

Now, i was on my way to kampung by bus. Batu pahat!here i come!! Pagi raya must be a very happy time for my family and relatives.but at the same time, we will be sad when remember that we cant see pak long with his favourite colour baju raya or hear his laugh. His kindness.. No one can replace him. My the only pak long.

September 7, 2010

yesterday goin out with cimey, boe and yief was da best.haha..mana ta nye.we come home in 3.30 am.actually we're shopping in uptown.the only best place to shop for now sebab ada ke shopping mall bukak smpai lewat malam.na shopping siang..we're fasting, so it is not really enjoy unless we go with our family.gi dgn family ta byk jalan.huhue..

I just met my friend last 2 hours.we're so rarely met each other.selalunye, i'll be the one that met her because it is my pleasure although it is kind of awkward for both of us to met at the first time after some of thing.dulu2 we will tell about what we're doin every single day and i never felt bored.but now, we still do the same thing just the diff is we tell about our life.not bout everything we'hve done every day.single or double.about people around us.

I was so regret bout what i hve done last 2,3 years but i always tell my self maybe its more better.

September 5, 2010

after my programming test which im one of the student that finished before the time, i grab my things and walk away.my another two friends, atie and linda was really shocked."hah, da siap da?"haha..i hve too la dear sebab ta sabar na balek umah!but it doesnt aku maen taram o0key. rindu la aku dengan korang2 nanti. 2 weeks babe.hehe..sampai dorm teros salen baju and wait for the uitm bus yg always penoh dgn org every friday because ramai yg na balek.i hve to take a bas yg 12.15 sebab takot after that ta de bas.na solat jumaat en..rezeki agaknye, aku dapat naek bas blik kl 2 hours earlier tapi disebabkn jam yang kemaruk gile, 2 hours late gak aku sampai kl sentral.

today, today, today!
speak about today, i really dont know why everything tryin to make me feel mad. but for sure it began with this boy named M. boe, u know who is it rite? seriously i was really mad at him. our memory is not one of the best memory i hve okey. yeah, maybe u r the gentle i ever met but u r also a man that not appriciate what u hve. im not that stupid. but the most weird thing is why u must disturb me? u already traveled almost all the place and many girls u already met but why u choose me for u to call and call and call?
annoying la dey! tarak paham ka bahasa pelempuan?! wa ta la angkat lu punya calling, lu stop la calling2 sama wa...

the second thing that spoiled my mood is...i dnt want to mentioned her name. i called her because she hve some problem with her thing but then she said, "ta pe la.ta pe la." i know that tone of voice. a tone that want to throw her voice with loudly but then she realize that she is talking with me at that time. what the heck! da ta reti tu da la. u can wait rite?! its not that urgent sampai na menggelabah gile. dnt try to blame us padahal sendiri cuai.

August 15, 2010

secebis-cebis kisah ku.

-start puase je aku tros dapat demam.
ape lembik sangat aku nie..
-balek rumah lak jari aku nie takkan terlepas dari dapat luka.
memang always will be like that.
-start from next week i'll be busy with all the test and quizzes.
-my favourite hobby now is tido.
-i miss to outing with all my friends.
-i miss yasmin.na pelok die kuat2!
-i love to play with my lappy.
sebab ade sudoku, puzzle, sidetris dgn webcam!
-i learn new law in math. Pin's Law.
-my lecturer new style, cakap dgn dinding more good than speak with her student.
(believe me.she's really do it.i mean speak with dinding lab comp.)
tersebar 1 fakulti berita tu.
-i still didnt see my lappy skin and my shirt with tokio hotel autograph.damn!
mesti aku gile melompat kot.

and the most important thing..

-tak sabar nak balik RAYA!!!
jumpe nenek!

August 9, 2010

im not attend my college xtvt just now because of some reason.
even thought the xtvt is important but there is no regret feeling.
its more important for me to do the reason than attend the xtvt.

past few weeks i've got many problemsss.
but i can take care of it.
still im standing here now.

there is no more relax word in my dictionary.
every time i free, there must be something that i hve to do.
if not in my desk, i'll be with my pillow. XP

puasa maken dekat.so, i really donno macam mane condition aku nanti.

August 4, 2010

I was doin my ctu while i open my fb.
i read this 2,3 post of some of my friends and i was like.
fuck.
yeah, okey.i know i'm here and they were there.

past few days i got this story from somebody. i was shocked.
seriosly i felt like damn it!damn it!damn it!
i'm doin it because i care bout her but that person told her.
i already said "please dont tell her okey."
bukan aku tak cakap la...
i'm so angry but not showing it because i dont want to spoiled everyone mood at that time.

July 28, 2010

duk sini seriously damn tired.
really dunno when the last time i got enough sleep.
class was okey.
tapi kerja melambak gile.
seolah macam aku belajar 1 subjek tu je sampai keje terlalu byk.
1 subjek ade dlm 5,6 keje.
utk keje algorithm supposed we only hve to do the flowchart tapi kene buat c++ gak
for C++ subject soalan merapu-rapu.
haha!bukn aku yg jwb merapu.
and then our math,account.

yesterday i slept on my desk while doin algorithm.
then roommates aku yg kejutkn aku.
last aku mcm tu mase study last minute for SPM.
xtvt non stop semalam.
8pgi smpai 1ptg.and then 2ptg smpai 4ptg.
pkul 5ptg is our kesatria till 7.
after that pkul 8mlm ade perjumpaan with AJK kolej.
smpai 11mlm lebih.then i do my work.

July 25, 2010

stories for July.

17 July 2010
CS1C!rock it babe!haha!
Gua Tempurung memang best giler and games for our CS club family day is really fun.
gile la tak fun.two days badan aku saket2 mcm mak nenek.
ngehehe...
the most important thing is our class yg paleng kecoh
yang paling ngek ngok+sporting+gile2
but only for the girls laa
'laki kiteorg' just two,three of them laa okey..
sporting.bagi semangad.
yang laen.huh.
nyampah eden.

and the most shit thing i guess.
23 July di tengah malam pukul 8 macam tuu
aku balek PA naek ktm.
bole pulakk ktm tu benti in the middle and blackout
aku naek ktm sorang sorang.
ulang suara yea.sorang-sorang...
gile fcking.seriously
then i heard slapped sound
bunyi perempuan melayu mara2 then ade orang backup siap nak bawak gi balai polis
ade laki india i dunno die meraba ke or what
tapi memang gile.
tak nak aku citer kat parents aku.
memang tak dapat aku naek ktm nanti laen kali
dalam erti kata laen
aku tak bole balek daa.
tak nak aku.
then i told mama walau berhadap dugaan macam mane pun
tak kan insaff untuk balek.
hohoho...

July 2, 2010

pengalaman baru. =)

minggu destini siswa finally habes gakk.
sebagai ahli dorm tutt,kiteorg memang kena ragging abes laa..
selalu menjadi group yg last dilepaskn utk makan,pergi masjid,dewan ngan dorm
kalu time mkn we just only hve 5-10 minutes to eat
termasuk beratur ramai2 tu.gile tak hadam mkn
kalu lambat,hah.habes la jawabnye..
sebagai balasan, aku dapat
saket kaki+ngantuk teramat sangad+letih+saket tekak=demam
setiap hari berkumpul pukul 5pgi
so ta nk rebut bilik air punye psl, bgun la kul 4 lebih.
after that solat subuh kena gi masjid.kena jalan gile jaoh.
bile time solat tu kadang2 time diri pon bole na terlentok.
bile ade tazkirah siswi2 semua duk bersila then lentukkan kepala kat lutut la,lantai laa.
yg berani mati teros baring.seriously.
exhausted abes...
bile time mkn,kadang2 rase tak nk mkn langsung.
tapi bile pikir nak kena ade tenaga utk jalan jaoh,mkn la gak..
after b'fast ade la ceramah kat dewan,jalan lagi gi dewan sebelah masjid.kantin sebelah dorm.
bayangkan la..nanti mkn lunch pegi kantin then pegi dewan balek.pastu solat then mkn mlm kantin lagii..pastu pegi masjid dari maghrib kena tunggu isyak sekali.pastu pakai kasut gi dewan lagi.
sampai kul 11 mlm baru dpt duk dorm.esok paginye bgun lagi kul 4pgi.

pengalaman yg paleng tak leh lupe.
almost 20 orang siswi kena histeria while all the students berzikir.
takot memang takot.
tapi member da takot so beranikan je la diri.
sometimes kepenatan membuatkan kite tak de tenage en.
4 of us pegang tgn same2.gile kuat genggam.
then aku kena tenangkn member aku tu.
mule2 sorang siswi jerit,tak lame lepas tu ade sorang lagi dan maken lame maken bertambh sampai tak cukup tgn utk senior control benda tu.
lastly around 9pm siswi bole balek dorm.
haih..finally dpt tido awal.
esoknye di arah bgun kul 7pgi.
supposed 7 laa.
tapi kul 4 bgun utk mandi.
dpt tahu kul 7 baru kumpul,ape lgi sambung tido.then terlajak sampai 7.30.
muadz lagi terok.
bole die bgun kul 10pgi pagi tadii.haha!

moment tak leh blah and kelakar.
semalam we hve amanat naib canselor live from induk uitm.
dgn rase excited aku duk baris depan sekali.
kat pentas of course la pensyarah2 dgn naib pengarah kampus rite
memule memang tak ngantok.
tapi lame2 bile duk tgk skrin besar tuu dgn sedikit dongakan
aku boleh terhanggok ke belakang then immedietly terjage then teros tutup muke
kalu orang perasan memang malu gilee!

aku rase aku telah di aim oleh ketua CO(senior,biro minggu destini siswa.)
kiteorg dilarang gune phone dlm dewan
so ade 1 hari tu..biase la degil en..
aku gune then tekantoi dgn ketua tuu
then direct je die sebut die tahu ade yg tgh gune phone and org tuu die ade pandng
before that aku pndg die then nmpk die pandg aku
gile arr...harini je mase ekspo die nampak aku then die pandng semacam
gile tenung macam gile bersalah lah aku neyy
ergh.gile sial.pikir aku takot la.poyo gile la doe.
bukan aku sorang je okey buat benda yg sangad seolah bersalah tuu.
tolong la doe.aku pikir aku junior je.kalau takk...
memang aku lawan mate kaw2 dgn die.
ingat aku heran ke nyah.

the last day,pagi tadi ade slide sepanjng minggu destini nie
fuhh.lega tak de gmbr aku tetido time ceramah
sebab bile ade 9 ceramah dlm sepanjang minggu tu, 7 kali aku tido
yg aku perasan 2-3 kali gmbr aku diambil time tido
tapi naseb baekk...
malu kalu ade muke aku kt skrin sebesar dewan tu.

sepanjng orientasi nie.aku memang weak sangadd.
nk sembang,member tu langsung ta best dibuat sembang.
gile ta best doe.ergh!tak tahu la na ckp macam mane.
bile aku bertanye, die tak pernah sure dgn jawapan die walau sekali pun.
trademark die, "kite kena paham","saling faham memahami."
aku pun angguk je la.
whats wrong with u la babe oii..
so, aku memang emosional gile.
asyik teringat didi ngan aisyah.
da la member tak de, jauh dgn famili.
ade tu ade.
tapi laki laa.takkan aku nk berkepit je ngan dieorg.
supposed aku bole lalui tu.
tapi tgk la situasi.
tido tak cukup,bdn penadd.

next week kelas start.
hope aku okey2 jee.
hope sangat2.. =)



damn.

June 25, 2010

aku ade plan na lari dri kelantan.
muahaha!
korang takkan jumpe aku kt sane.

June 24, 2010

last outing.bye.

seronokkkkk. XD
im not supposed to tell the date of our outing.
tapi dieorg yg ta patot tahu date tu bace ke en blog aku nie.
heheh..

okey, memula aku ngan bo pergi sekola utk pengesahan some of my uitm document
after that aku teros call raje.
hoping that he already get up from his bed.
yeah!die da bangun.then teros ajak die kuar.
our last minute plan.
selesai segala bendalah kat sekola pergi amek raje then we go to subang ktm utk pick up abg amirul.
after that he told us yg die ponteng kelas.
bagus gile.haha!
sampai sunway teros check movie.
we decided nak tgk Toy Story 3 dgn Karate Kid.
then makan2 mcd.lumbe2 minum air.abg the winner!

Toy Story 3 beshh.lagi2 part buzz lightyear tu speak in spanish.
haha!gile2 gelakk arr...senorita,amigos.haha!
tak leh tahan gelak betol.
dgn Mr. Potato.
OMG!gile gelak terbahak kott!HAHA!
then ade part yg touchie2..
selesai je terus kuar gi beli pop corn and masuk balek tgk citer karate kid.
thanks raje sebab belanje pop corn. ;)
for the first time duduk tgk movie sebelah abg.
rase pelik kot.tak tahu nape.sebab die gelak kuat benda yg ta bape kelakar kot.
hehehe..tapi best ar tgk movie ngan dieorg!
karate kid yg best bile Xiao Dree msuk competition kung fu tuu.aksi2 nye.
pergh...best2..

kemudian kuar sunway kiteorg pergi melawat habib.
die nampak laen kot.
maken ensem lebih dari bapak die.
fuhh.bole laku jadi hero movie.
walaupun muke maken matang tapi still budak2 macam dulu gak.
hehe..

ouh.bo, thanks for everything. ;)
thanks for make our outing menjadi.
walaupun last minute.mekasehh utk raja sekali lagi and abg.
thanks!thanks!thank you so muchh!
esok aku da na gi kelantan daa...bye2.. =)

June 21, 2010

'pakcik'

haha! (gelak tanpa sebab) bosan lahh tahu takk.
i miss 'pakcik' already.
aku dah terpikir na sneaking out pagi2 bute tadii na lepak2.yelaa..after this i hve to wait for my sem holiday for us untuk jumpe rite.kelantan doe.bukan dekat.rase na bakar je.pegy buat U dekat pedalaman apehal.
arghhh...it shouldn't be like this. sebab aku pun bukan 24 hours, or at least 12 hours message-ing or calling him sampai rase bosan bile die tak de.
tapi rase laen laa..
da la time last2 week tak dpt fully contact die.
he so busy like businessman, actor, singer, model, penternak ayam. i hve to make like thousand missed call to make him realize i wanna message-ing with him 24 hours.at least before he go.
last2 aku tanak buad pale die serabot.aku stop buat macam tu and everytime we got chance to talk. i just do stupid joke and talk bout nonsense because i dont wanna talk anything that serious.

so, hey boyy.
what can i say to u is goodluck and take care babe.
think positive okeyy.tabah!kuatkan semangat!be good.
haha!over...


Sincerely,
Qila Lala. =)

June 20, 2010

BBQ nite. 19 June 2010

bangun dari tido semalam aku teros bersiap
shopping2 dekat tesco with bobo,amier ngan ibnu
kiteorang shopping almost 2 hours for our bbq stuff
balek rumah kerja2 maseh diteroskan
buad mashed potatoe and waiting for chicken utk di marinate
duty aku kali nie tak berad sangat berbanding dari our first bbq
tapi time marinate ayam tu
damn!jari aku luke2 terkena tulang ayam and bekas tupperware ayam tu
tapi aku berlagak tough je tak mo tarok plaster walau berdarah

aku okeyy je time na pegi
happy macam biase2
after that mood aku teros tak okey
then yasmin tepon
sukenye aku tapi still mood aku tak okey
sampai dekat tapak bbq tu aku maseh lagi tak okey
tapi bile dah layan2 fyqa,tuan ada,munim,arep,raje ngan dieorang semua tu teros okey la
aku terlupe kejap
seriously aku terlupa.
tapi bile semua dah habes,aku dah balek cuci barang semua
baru aku teringat
"bukan aku sepatutnye marah ke tadi?aku bole lupe?"
eishh..nape la lupe.
then disebabkan aku terpikir je benda tu sampai terbawak dalam tido
aku mimpi member2 office aku maki and kutuk aku
tahu betapa sedih gile aku
but naseb baek tu semua mimpi
kalau memang betul jadi aku tak tahu nak handle macam mane.

bout bbq tu,best kott!
walau api cube maenkan kiteorang but still okey
then at the end of the bbq
mule la ade keje gile budak2 tu
just utk kenangan utk bbq kali nie en.
aku still enjoy
kalau tak, tak la aku sampai bole lupe yang mood aku tak okey
hehe..

June 16, 2010

I can do it.

i was not that really terkilan bout it
the first thing yg aku terkilan tu
remember my previous post.
mama really worried bout it
then she tried untuk pujuk aku
aku paham sangad la sebenarnye
sangad2 paham
aku tak perlukan pun.
dulu memang aku nk sangad.
but then dah maken matangkn
haha!nyampah gile mak nenek nie.matang?
then ape yg aku pikir kalau aku nak sangad
i can do it when i hve my own money
i mean my real money from my salary from my real job
then i will do it.
okeyy.
so mama, u dnt hve to risau2 pasal benda tu.
u just hve to worried bout what u should do with ur the rest child tu hah.
i still can take care of myself.
lagipun i do take care myself sebelum nie
u really dont hve any idea bout what i hve been through before this
just wanna keep it secret.
cume kadang2 di manjekan sangad dgn beberapa orang yang sangad disayangi dalam hidup nie
wahai kamu2.i love korang ouh! =)
tak kire lah sape.
aku sayang korang!

June 14, 2010

tiada rezeki..

memang tak de rezeki aku buat mase nie
2 benda aku terkilan
first tak yah cite la yek
sedihh nak citer
benda yg kedua tu setelah aku se olah2 diberi peluang untuk mengharap dpt tukar U
lastly tak dpt...
kesian en.
sob,sob.. XP

balek dari shah alam
mak aku tanye
kalau aku ade apa2 masalah kt U aku nk buat ape
aku senyap sebab nk pikir ayat yg best punye
mak aku senaraikan masalh2 yg mungkin aku hadapi
kawan, kampus, pelajaran, boyfriend (maybe?haha!), prof
pastu mak aku jwbkn
"lari la yea?"
haha!good idea! =P
aku larik masuk hutan.hehehe...
bagos sgt la tu en.

June 12, 2010

calitan 12 june

today after get up from my bed and mandi dgn sepuasnye
aku teros gi dapor tulun mama buat nasi lemak kunyit..
after that we go to alam sentral,nagoya mahu carik langsir raya
setelah berpuloh minit memasangkan langsir supaya matching
lastly dapat gak la curtain yang santek
selalunye aku bole je layan mak aku shopping bendalah tu
tapi harini adoyai.hormon tak menentu bhai.
tak de kena ngena dgn mood.
tapi..u know rite.girls..

after that pergi giant lak shopping for my U thingy yg selebihnye
then time nak bayar bobo tepon bout kenduri rumah baru tuu
aku tak penah un pikir or make desicion nak pegi tak
aku suke buad last minute desicion
hehe..
lepas giant gi shah alam 2
balek rumah teros siap untuk kenduri

mak aih..gile gelabah nk bersiap
lastly sampai kul 7 lebih
secara jujurnye aku malas nk pergi sebenarnye
i hve 2 reason
first sebab nanti jumpe sedare2 bo ngan family
malasnyerrr..
second thing is pimples betol2 kat idung
segannn!!!
pastu kena perli lak dgn umi bo sebab dtg last2

dear bo,read this
ta nak da dtg rumah die
resign dari kena cuci pinggan mangkuk!

haha!
ijk okeyy. ;P
best la jumpe mereka2 yang mungkin after this da ta dpt jumpe da for 3 years
takkan penah lupe kekorang.
=)

June 11, 2010

aku akan benti kerja
soon...
gonna miss them like hell
their smiles dengan betapa kecoh and bisingnye mereka
i'm so lucky cause i hve a chance untuk kerja ngan dieorang
eventhough the company is not really a good company
they still hve a lot weakness
but the staff
whoah!sangad sangad bestt!
i noe i already talk bout their awesome-ness
haha!
but i wont stop wokeyy.

everything hve settled.
bout tipu menipu tuu.
i was kind of sad actually
cume untuk sedapkan hati aku ckp mcm tu.

June 8, 2010

seriosly aku memang nak kuar dari sini
dari tempat nie
tak sabar2.
aku nak sibukkan diri aku
kalau boleh tak nak lah ingat ape2 yang bole buad pale aku serabot,risau

tak de sape la paham punye.
subjek sastera yea arini.haha!

sebelum ney aku selalunye cume selak gmbr2 lame
best.
ingat balek ape yang aku dah lupe
and kenang balek ape yang aku ingat
aku suke buad macam tu.
sementare ade mase nak imbas
tadi aku terjumpe lak kad2 dari member2 aku
haih..
hidup..
macam-macam.
kadang2 tak larat nak follow
kadang2 terlalu suke sampai leka and lastly masanye telah pon berakhir..
aku pikir la en
ape jadik andaikata famili aku tak jadik pindah bandar yang teramat la dalam ney?
jumpe ke aku ngan budak2 sini
menjadi ke aqilah hari ini?

June 6, 2010

ade sesuatu yang terjadi.
aku sangat tak tahu pada siape aku nak bagitahu.
sebab benda nie tak de sorang pon tahu.
then aku teros cerita dekat kak emma dengan kak aina.
just two of them.
aku ingat tak de sape mendengar, rupenye ade yang aku tak nampak maybe mendengar ape yang aku cerita.
kak emma pelik dengan aku sebab aku langsong tak nampak sedih
"pelik akak.hang langsong tak sedih yeah.."
"nak sedih buat ape pun.sebab qila dah lama pon mengagak benda tu."
buat ape aku nak meraung?

yup.memang aku dah agak sangat.
tak sangke ape yang aku rasa selama nie memang betul.
sebab dari kelakuan die pon dah tahu lahh.
aku nie bukan baru hidup sehari dua.
so buat ape aku nak sedih.and buat ape aku nak malu.
die yang patot sedih and malu.
dah la menipu.tudoh orang menipu lepastu buat muke tak bersalah.

die minta maaf kat aku.
aku cume cakap yang aku dah tahu sebelom ade orang bagitahu aku.
tu jee.
dalam hati aku nie memang aku maafkan die.
tapi aku tak berhasrat nak bagi die tahu yang aku maafkan die.
die tak berhak untuk tahu.
and tak berhak untuk rase lega.
kalau itu tujuan die nak minta maaf.untuk rase lega.
malas pon nak gadoh or carik gadoh.
tapi memang aku happy kot sebab sangkaan aku betol.
HAHA!
normal la tu.
da nama pon qila enn.
kekadang tu macam tak de perasaan.
benda yang menimpa aku patotnya sedih aku happy.
gilerrr...

May 26, 2010

goin to pangkor!

yeah.
about the vacation.
from 15-17 May 2010 with Catalia Creative crew.
i love it so much!!!

mula2 hati ni tak heran langsong nak pergi.
but then bile aku balek dari pangkor tu aku rase macamm...
waa!!!rugi kalu aku tak pergi haritu.
hahah! ;D
kiteorang naek ferry kat lumut.
sampai hotel resort (best!aku stay 2 orang je dengan adda!hehe..)
rest2 dulu then kiteorang start dengan game kiteorg.
maen bola tampar!
memang benci ar sebab aku da bertahun tak maen and aku bukannye jenis bersemangad kesukanan.
bola tampar tu pulak asyik menuju arah aku.
bola terbang depan aku, aku action je la macam na tampar
sampaikan aku dengan kak emma ngan peh digelar bayang2 sebab kehadiran kami dalam team sama seperti tak hadir.macam bayang2 la en.
haha!
after that maen tarekk tali.
opss.before that.team hitam menang dlm bola tampar!
yeayyy!best arr!
maen tarek tali memang gile penadd.kiteorang kalah sebab team kiteorang bukannye team yg sehadd2.so susa la na menang.
then pergi kayak-ing pulak.aku ta join sebab aku ta interested ponn and ta rase excited na pegi.
saket tangan woo kalau follow dieorg.
malam tu ade aktiviti pukat ikan tapi aku tak join just duduk tepi jage barang.
ngantok hang tau takk!

second day.
after breakfast we start our sukaneka.
setiap team plan 2 game.
so everytime game team tu dimaenkan.
team tersebut jadi pa and judges la en.
team aku buat kupas pisang gune mulot and ta bole pegang.
aku,peh with kak emma yang kena pegang pisang tersebot while dieorang kupas pisang gune mulot dieorang.
errr....seram.haha!
slamber la babe!our second game is the easiest la dari yg tadi.
dieorang kena masukkan air laut yg telah di isi dalam botol ke dalam mulot then keluarkan balek air dari mulut tu ke dalam botol lagi 1.
ade yang da nak muntah daa..agak kejam game kami nie.
ngehehe...
enjoy gile siod!
pecahkan telur gune dagu,bawak telor gune sudu dalam mulot dengan kaki di ikat and transfer telor without pegang telor tuu,tiup gula dalam tepong...banyak lagi la!

selesai.kami pergi selam menyelam.(haihh..aku lupe name spesifik benda tuu.)
2 jam setengah pergi then maen banana boat!
best babe!aku pegi sekali je sebab aku benci time nak naek boat tu bile tibe kat tengah laot.
lepastuu rest dalam bilik then we have our bbq sambil mencangkat sotong.(aku tak tahu ejaaan betol cangkat tuu)
bbq, bakar ikan yang kami pukat malam semalam tuu.
kami pukat???
haha!merekaa....then upacara penyampaian hadiah and sedikit ucapan dari big boss.

hari terakhir pergi jalan2 kat pangkor.
then sampai lumut awal so make our new plan nak pergi cameron highland pulakk.
maseng2 muntah turun bukit tuu.
yang berlagak gagah akhirnye lemah longlai gak lastly.
ngeheheh...

begitu la ceritanyee...
but the best thing is disebabkan aku palegn diam sekali lah kat situ,so tiap kali aku bersuare ade sorang nie mesti bagi attention gile2 dan beriyer-iyer kat aku.
hehe..kelakar rasenyeee..
sekarang pon aku kalau buad keje mane nak bercakap.
so bile aku senyap je budak2 operation do that seniman bujang lapokk scene yang director suro p. ramlee cakap tu. "cakappp....!"
haha!i really donno either thay wanna perli aku or just gurau je.
tapi aku tak amek hati ponn.
termasok la gosip2 panass yang kadang2 buat aku jadi tension sampai aku tak nak bersuara langsung dalam 1 hari tu.

apa yang aku tahu aku sayang gilee dengan semua dieorang tu lah!
walaupun kekadang aku rase macam annoying ,prasangka burok (sorry for that.my mind cannot stop from thinking negative bout everything that happened) ,geram or whatever.
and walau aku jarang berbual dengan mereka2 tuu, they still like my family.
I LOVE THEM!
and maybe aku akan kerja kat situ balek oneday just for fun.
betapa berat hati aku neh nak benti keje nanti.
IM GONNA MISS ALL OF YOU! ;DD


May 23, 2010

da mule rase sayang. ;)

okeyy.begini ceritanyerrr..dulu memang aku ta enjoy sangad keje dekat kedai gambar tuu.sebab yang aku tahu aku akan benti ta lame lagi.so buad ape ponn aku na mesra sangad dengan dieorg.so,aku pikir baek aku diam jee.kalau aku bersuara nanti kate aku gedik lak enn.
tapi lastly,balek dari vacation dekat pulau pangkor haritu dengan company memang aku terase enjoyy gile arr!memang best.dan ini menyebabkan aku sayang pulak nak benti keje.
apatah lagi aku sekarang selalu gak di suro untuk tolong edit2 gambar konvo poli kk.maken galak laa aku enn.

sini aku citer kan cikit crew2 company neyy...

this is kak ain dengan tunang kesayangannye lan.cute sangadd depa neyy.hehe..kak ain ney customer service and lan budak operation.

ini mamat.dulu mat despatch then tukar keje operation.the only one manusia yg aku kenal yg mengire bape kali aku bersuara.die cakap die cume dengar aku bersuara 7 kali jee.muahaha!kelakar. XP

ini kak emma.si kecil molek yang walau kecik tapi ganazz.aku selalu gakk bersekongkol dengan die.keje die menguruskn 'baby' a.k.a. machine print gambar kat kedai.memang complicated so tabik la dengan die.huhue..

ini kak dira.wife kepada manager,abg fahmi.and adek kepada wife boss,kak billa.

ini laa kak billa.orangnyer tegas and berdedikasi la senang citer.susah citer, ta payah citer.hehe..

ini gohtong.real name die tak tahu.budak operation gak tapi die ney take care belah sarawak bersame abgnyerr.first time die tego aku, aku wat dekk je sebab tengah concentrate bace paper.sorry babe.bukan sombong tahu.tapi segan. ;P

ini farid.keje operation.percaye ke tak, die sebaye kott dengan aku.

ini yus.die memang jage gile laa awek die.da macam wife die sendiri daa.ta penah laa aku tgk kapel yg gile macam die dgn awek die tuu.sempoi and selalu becakar.haha!

ni laa awek yus,sharifah atau peh.orangnyer kalau laki tengok memang jatoh hati.shantek la die neyy.pastu pemurah gilee.memang tabik ar dengan die.keje dekat kaunter kedai.na jumpe sila la datang kedai kodak tuu.

hazmier or amir.comel2 je orangnyerr.putih gile and baek.orang selalu ejek die.jahad gile dieorg.ape?salah ke na defend member baru.hoho... =P

this is our big boss!abg fazley.ensem neyhh.kalau ta, ta de la kak billa terpikat en.hehe..

pa'an.operation boy.mulot gile bising tiada tandingan.hahah!jahad aku.die yang selalu ajak orang borak.tapi die selalu cakap. "weh,korang jangan ajak aku borak selama 3 jam bole ta.aku na tido neyy". teseksa aku duk 1 van dengan die haritu.haha!

pak su.memang berpengalaman dengan kerja2 operation menangkap gambr kelas dgn konvo.

kak ina.keje di cafe.kat mane pon aku ta tahu.keje dgn kak dira.

they call him MJ.

ini laa abg fahmi.manager kiteorg.peramah gak orangnyer and die abg kepada peh.

adek nizam.ta suke die neyy.suke carik pasal.nie la muke yg buad rambot aku bau telor.try na kenakan aku dekat facebook but naseb baek asyek ta menjadi jee...alhamdulillahhh..

syamil.antara budak operation yang terawal sekali tegor aku.bak kate yang laen, skandal aku la ney.padahal member je kott.hanye disebabkan aku teman die pegi hantar gambar.teros tumbuh gosip liar.jahad dieorg tuu..

ini sape ta tahu.kerol.yang menjadi penyebab aku kerja dengan catalia neyy.sometime they called him baby.sebab die paleng mude.memang tak dinafikan actually mamaty nie memang cute ponn.cume mase time skola je aku ta suke die.hehe..

ini bulah, abang kepada gohtong.die sangad berusahe untuk buad aku bercakap.ade something yang terjadik actually yang lastly membuatkan aku tak nak bersuara.tapi aku just tersenyum bile tiap kali dia suro aku cakap.

pak tam.suke sangad dengan attitude die.die bukan pak tam yg tue tu yeaa.nickname die je pak tam.real name die tak tahu ape.and hampir2 gak di gosip panaskn dengan die sebab die amek kan nasi utk aku secara tibe2..

abg sham.shomell gile!isteri die un comel.hehe..

adda!orangnyer lantang,suke bertanye,baek,manis and sebaya dengan aku.best member dengan die.
mak su isteri pak su.hehe..

kak aaina yang comel!sporting abess dan comel lahh! ;)

dek'are.pena borak sekali je dengan die so tak tau na cakap ape.hihie..

cemey.die kalau sound memang straight to the point.memang best gile.

adek mubbasyir.alahan seafood.suke lesung pipit die.comel gile!

tu je laa kesahnyer.memang terbaekk laa!ta terase rugi langsong aku keje dekat situ kalau nak dibandingkan keje dengan gaji 800rm yg aku tinggalkan tuu.orangnyerr ponn baek2 walauponn kekadang aku terasa konflik yang aku ta tahu sama ada cume perasaan aku atau memang wujud.
and lagi 1, aku banyak simpan rahsia dieorg nehhh.haha!
ta bole,ta bole.sogok dengan ais krim pon ta jalan laa..hahah..

May 12, 2010

i LOVE this!HAHA!

MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others . Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! A very big flirt!and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless If you repost this in the next 5 mins, you will meet your new love in 8 days.

May 10, 2010

ape kena ntah dgn aku neh.
kejap sehadd kejap kiok.
ada tu tak habes2 suro aku buad draft
utk mohon tukar kampus.
aku okey je,tapi dia sangad beriya..
dapat sambung tu kire besyukor.
memang diikotkn berat hati dgn tempat terletaknya kampus aku tuh.
tapi sabr je la kan.
da nama pun belajar.

then aku kena perli,
"nape tak nak tukar shah alam?tu kalau pergi kelantan sane tu tapi result teruk tak tahu lah.."
aku tanye. eh,nape lak an?
"kalau kat shah alam tu paham laa.kejap2 kuar la.hang out.clubbing..kelantan tu pedalaman."
HAHA!
gile aku tergelakk menggile.
"ape? buat club sendiri ke kt tengah2 hutan tu?karaoke?"
sekali lagi aku gelak.
macam kelakar gile sebab aku berimaginasi sendiri dengan situasi yang tak berapa diberi gambaran tuhh.
hehe..

Dira, u r not pendusta cinta!


terok ke aku? (memang terok punn)
baru sekarang aku terbaca blog Dira and baru now aku tahu yang die da bercerai.
mengikut tafsiran aku dri yang aku bace
itulah dia.. cerai..
Dira yang aku minat sangaddd.

Khaidhirah Abu Zahar atau Dira Abu Zahar.
patut la aku macam kerinduan wajah die yang cute tu.
aku baca semua cmmnt blog die
ramai yg bgi kata semangat tapi ade pule yang mengaku diri jalang pergi kutuk and maki Dira.
terok betol orang tu.
what the hell.
fucking shit.
mulut orang an..
sukar untuk dikatup.

macam orang laen yg mampu buat,
cume kata dorongan and semangat je yang mampu di beri.
hope kak Dira okey and pedulikan je la ape cakap orang.
sebab hanya diri kita yang tahu perkara sebetulnye dan cerita yang sebenarnya.
dan cuma kite yang tahu perasaan kita secara jujurnya.

cnnt wait for kak Dira punya siri, Arjuna. ;)