December 30, 2009

besar problem babe.

aku sekarang tengah try ta nak asyik online je
tapi ade 1 masalah
masalah besar babe
kalau aku stop sentoh pc aku nie
masalah besar tu muncul.
begini al-kisahnya
duk depan tb,layan cerita best
uuu...
movie kartun pun bantai layan gak
yang latest movie yang best apa lagi
AVATAR la babe.
kalau tengok movie kat tb lak.
okelah..tengok dengan setekun-tekunnye.(kalaulah aku bile blaja macam tu gak kan best.)
bile time iklan tetibe satu bisikan menerjah telinge
bagai satu bisikan setan yang lemah untuk ditepis.
"ade benda untuk dikunyah tak?"
bagai badanku di pam-pam
hahaha....
larilah orang tu pasni...
nak try stop tak bole babe.
kat rumah nie yang masak aku.
so tukang rase aku lah.
bile dah sedap tu,ape lagi.
bantai makan la an.
nak pose tapi kesian la kat mak aku kene bangun awal pagi masak kalu aku tak masak.
tetibe teringat 1 iklan nie.
"shake it!shake it!shake it!"
hahaha!

saja bercerita

aku baru je balek dari sekola
aku daftarkan adek aku la.
tak mo aku sekola kat situ balek.
hehe..
bosan giler duduk tunggu giliran.
while i was sitting waiting for my turn
ade la a cute little girl dengan rambot kerinting die tengah sakat mak die sendiri
umur dalam 3 tahun kot
tak pandai cakap lagi.
dekat meja depan ade cebisan kertas
budak tu berdiri dekat meja yang setinggi bahu die tu
die pandang mak die,then mak die pandang die gak la an
then die cucuk kertas tu guna jari telunjuk die
bile mak die marah
die saje je cucuk banyak kali
lepastu die teros lari sebab kena kejar dengan mak die
hahaha!
budak kecik zaman sekarang.

December 25, 2009

terlebih melebih dan selebihnya.

yesterday i was hang out with abah,didie,isya and ain.
our first stop is shah alam for our lunch.
i didnt eat anything for b'fast.
dan memandangkan lauknya langsung tak attract aku so aku pesan soto je.
haih,teringat when i was in form 3 kalau tak silap aku.
school having a carnival.
sekali seumur hidup sekolah aku tu bertapak dengan semengahnye.
(mengah ke megah?urm..confused.agak2?hahaha..)
its fun but school dont wanna make it again because of some reason.
aku pon tak pasti even it is reason or reasons.
tapi yang aku tahu 1 reason jelah.
reason tu boleh je dihindarkan dengan meletakkan peraturan so it wont happen again.
aiyaa...

after that,we go to "Karnival Hari Peladang.. (ape ntah) " near in Stadium Malawati Shah Alam.
well,its fun for me but not for people that hate all the kampung thing-y.
aku tengok kambeng la kat sane..(tengok kambeng seronok????)
dengan benda yang sangat abah suke.
bunga orkid.
pantang abah kalau nampak.
then we go to KL.
jangan bayangkan apa2 dulu!
sebab abah tak adanya bawak kitaorang pergi shopping or anything yang seangkatan dengannya.
dan aku pula sangatlah pemalas untuk mintak apa2 melainkan aku nak sangat ter-sangat2nya..
jangan tanya kenapa sebab aku pun tak tahu kenapa.
hahaha! =D <-- gelak sendiri
kitaorang just jalan2 di tempat yang tak berapa nak best.
but so far okey-lah daripada aku terperuk kat rumah.

orang sibok dengan 1Malaysia kan?
semalam aku dah tengok sendiri.
seronok je bila nampak a group of friends having their lunch.
malay,chinese and india guy.
tak cukop lagi,kebetulan aku makan kat mamak stall.
aku ternampak lah 2,3 orang lelaki cina yang agak dah tua tengah duduk makan kat kedai tu.
(qila terlebih excited daripada PM. -____-' )

aku dah start rindu member dah nieh.
rasa macam tak habis sekola lagi.
rasa nak pakai baju sekola.
lepastu beli kasot sekola baru.
jeles gile bile nampak adek2 aku beli kasot sekola baru.
beg sekola baru.
aku terpinggir. =(
tak sedar diri dah tue..
bukan tuelah!kurang mude!
hehe...

December 21, 2009

nothing interesting

even benda nie da lame un berlalu
tapi still sedih gak bile tgk channel History pasal Tsunami
(aku tengok History?wow... @_@ )
kesah2 orang yang terselamat
pergh...kalau aku kat tmpt dieorg..
erk.ta dpt na pikirkan.
apatah lagi membayangkan.

kebelakangan nie tak ade apa2 yg interesting pun
benda yang bengang2 je
mostly berkaitan pasal kerja la
tapi tak de maknenye na bengang lame2
bengang time tu,time tu gak la ilang bengangnye.
pasal pekerja agensi yang tak professional-lah,pasal macam mane nak carik transport lah.
aku tak rase aku akan dapat kerja.
haih.malas nak pikir.
ada rezeki ada la kan?
selagi berusaha,hati tak la sedih sangat kot.

p/s; seronok dapat contact member2 lame kat myspace! XD

December 11, 2009

study dan kerja

harini check semua diploma yang ade under upu sebab nak harapkan nursing je mane cukup.
check sane,check sini.
memang panjang la list aku last2.
padahal list course yang lepas yang rase memang tak nak ambek da potong.

selesai yang 1 tu sekarang pikir yang laen pulak.
macam mane nak carik keje!!!
tak kan nak duk umah melangut depan tb ngan pc je..
aiyak..
na contact member rase macam malas lak sebab takut da plan na gi sesamer sumer tetibe tak jadik.
sendiri yang terkontang-kanting nanti.
sekarang cuma try tanye2 je kat orang.

erk.perut ku berkeroncong.hahaha!
kat fikiran still tebayang lagi citer new moon..mau tengok lagi! XP

December 9, 2009

new moon!


baru je balik dari JJ.
arrr!!!!
new moon best gile!
yeah.i know.
im late!
haha!

bayangkan lah.
orang yang tengah sedap2 kunyah pop corn un bole stop then hayati cerita tu.
uuu....
kalu bole memang na tgk skali lagi citer tu.
tapi ta puas ati dgn ending die.
ta sabar na tunggu sambungannya.
C=

December 6, 2009

erk.

bgun pagi tadi.
urgh..mate maseh berat mcm ade batu je kt mate nie ta leh na bukak.
eh.lebih-lebih..
then,abes breakfast bace paper.
urm..siti jarum maseh ta insaf2.haha!
dia di bayar gaji untuk melakukannya.lantokla die.jgn kutok MJ suda.
selesai.
pergi dapur tolong mama masak.
ergh..ta tahu kenape.
bau cendawan,perut da rase semacam.
bau sambal,tekak da start buat hal.
tahan je..
terbau ayam goreng yang punye sedap tu pon.
rase na muntah.
loya.
kalah org ngandung kot.
last2 terus naek atas on9.
lame gak la na oke.
bosan.
tengok phone.
erm..ta de sesape na msj ke...?
men 2,3 msj then stop.
ta na ganggu an.
lepas nie ta tau na buat ape.
XD

baby!




teka2!nie baby betul ke?
macam kecik sangat je..

December 1, 2009

hevvat!



watch this!
'So U Think U Can Dance 2009'
Chelsea and Mark.
its a hip hop dance full with emotion.
song by leona lewis,bleeding love remix.
the story of this dance is Mark as a husband that is workaholic and his wife,Chelsea trying to stop her husband.
and when Mark put his hand to Chelsea chest,it is like he stole her heart oke.
haha! XD

its cool!!!
i love the moment when they make the heartbeat together and the remix part.
although she jump like crazy but it full with emotion.
love it!love it!
XP