September 27, 2009

Alkisah yang berkisah-kisah..

story moli..

'kalau bole diundurkan mase memang itu yang aku minta.tapi da lumrah dunia.ni realiti bukan fantasi kan?
aku lebih suke sepupu-sepupu ku tidak membesar.kami kecil dan tidak mengerti ape-ape.aku lebih suke saudara ku tidak merantau.dunia mereka kecil terlalu terhad untuk pergi melebihi sempadan.
dulu ketika kecil,sepupu sepapat yang maseh belum mengenali cantek dan burok dipakaikan pakaian sedondon seperti sekumpulan boria.tapi tak ape.kami ta kesa.kerana demi memenuhi permintaan ibu-ibu kami.
kerana senyuman yang menghiasi wajah mereka dijanjikan.
pabila syawal menjelma,tanpa segan dan silu.tangan kami saling memimpin dan menuju ke rumah-rumah besar untuk mengutip duit raye.begado kerana segan meminta izin mengundur diri dari tuan rumah perkare biase.
mengire duit raye setelah puas merantau ke rumah orang perkare yang pasti.
kelakar pabile mengimbas waktu-waktu dulu.memang indah dan ta dapat diganti dengan apa-apa benda sekalipun di dunia ini.
tapi sekarang masing-masing suda besar.
melalui zaman remaja menempuhi zaman serba maju.
yang menuju alam awal dewase merasakan kawan betepuk betampar ketika kecil tidak lagi perlu.yang menuju alam remaja merasakan cinta bersame kekasih adalah perkare yang berbaloi seandainya hati orang disekelilingnya disakiti.yang berhijrah ke serate tempat dan menemui wanita-wanita yang dirasakan orang yang wajar untuk mati bersame dan wanita yang menemui lelaki yang jiwa dan raganye sanggup menyakiti hati anak sendiri.bagi mereka hubungan 8 bulan wajar dipertahankan daripada hubungan 8 tahun.berpura-pura demi kepentingan sendiri dengan melahirkan kebaikan rupenya suda lama bergiat aktif tanpa disedari ramai.
keikhlasan suda lama terhapus kerana dirasakan tidak penting dalam bersaudara.
gelak tawa 6 beradik suda tidak akan lagi kedengaran melainkan semua menyedari betapa susah payahnye orang tua mereka membesarkan mereka dan tidak pernah mengajar mereka selamatkan diri kerana saudara tidak penting.'

thanks for read this.i appriciate tat. =)
it's me.ini la gambrnye bo.hahak! XD

3 comments:

boan said...

oh omy god! wah so cutee! haha! nmpak cm aisyah la. XD

boan said...

thanks sbb ltak ! :P

Anonymous said...

Cam adk ko la siyes !